Potencijalni investitor zapošljava 3500 radnika u Kruševcu nakon što grad Kruševac izgradi veliku halu

Investitor zapošljava 3500 radnika u Kruševcu

Odborici Skupštine Kruševca doneli su odluku da se Grad kreditno zaduži 930 miliona dinara za kupovinu slobodnog građevinskog zemljišta i podizanje hale za potencijalnog investitora koji bi bio zakupac te hale.

Investitor zapošljava 3500 radnika u Kruševcu


O takvoj odluci pozitivno su se izjasnili i predstavnici vladajućih i opozicionih odborničkih grupa. U 15.000 kvadrata najmanje 10 godina

Grad se obavezao na izgradnju hale od 15.000 kvadrata, a da se investitor obavezuje da će na tom mestu biti 10 godina, u prve tri godine zaposliti 1.700 ljudi, a u šest godina 3.500 ljudi.

„Reč je o zaduživanju za poznatog investitora, došli smo do toga da smo ušli u najuži izbor, reč je o investitoru koji donosi oko 3.500 novih radnih mesta. Grad je ponudio da učestvuje u izgradnji hale za potencijalnog investitora, što nas je i kvalifikovalo da uđemo u najuži izbor“, kazao je gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

„Ovo bi nam omogućilo značajno zapošljavanje, ovo je neophodno gradu, zato smo dali ovakvu ponudu. Obaveze po osnovu kredita bi trebalo da budu anulirane već u sedmoj godni“, precizirao je Nestorović.

U obražloženju pomenute Odluke navedeno je da se Gradu obratila Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije upitom za poznatog investitora te da je nakon obilaska lokacija, na osnovu izveštaja o raspoloživoj radnoj snazi, stanju nezaposlenosti I ostalih podataka, investitor prepoznao Kruševac kao dobro mesto za ulaganje i na taj način ga uvrstio u najuži izbor.

Konačna odluka o izboru se očekuje u roku od dva do tri meseca. Ukoliko Grad Kruševac bude izabran od strane investitora, uslediće trojni ugovor između Vlade Srbije, grada Kruševca i investitora, kojim će biti regulisane sve pojedinosti, stoji u obrazloženju.

Pomenutu odluku su, osim predstavnika vladajuće koalcije, okupljenje oko naprednjaka, pozitivno ocenili i predstavnici opozicionih odborničkih grupa Demokratske stranke i Zajedno za Srbiju.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply