Poslanička kancelarija u zgradi Gradske uprave Kruševac

U zgradi  Gradske uprave, u kancelariji broj 42, danas je otvorena Kancelarija za narodne poslanike. U ovom prostoru, građane će primati narodni poslanici iz Kruševca dr Vesna Rakonjac i dr Dragana Barišić (SNS) i Siniša Maksimović (SPS).

Ideja o otvaranju Kancelarije datira od 2012.godine, obrazložila je narodna poslanica dr Vesna Rakonjac, a inicirao je nekadašnji gradonačelnik , aktuelni ministar odbrane Bratislav Gašić. „Ova kancelarija biće namenjena građanima i rešavanju njihovih problema i nije važno kojim strankama pripadaju narodni poslanici“, zaključila je poslanica Vesna Rakonjac.

Siniša Maksimović, takođe član Narodne skupštine, izjavio je da je Kruševac jedan od prvih gradova u Srbiji koji otvara ovakvu Kancelariju. „Osim što ćemo raditi na rešavanju problema građana u okviru naših nadležnosti, rado ćemo saslušati i njihove predloge i sugestije, kako bismo radili u zajedničkom interesu i za dobrobit svih – i države i građana“.

2

Dr Dragana Barišić, narodna poslanica informisala je da će rad kancelarije biti usklađen sa vremenom narodnih poslanika, pre svega u odnosu na njihovo angažovanje u parlamentu. Radiće se putem zakazivanja, a poslanici će na ovaj način steći neposredniji uvid u probleme građana, sa mogućnošću kandidovanja njihovih ideja, predloga pa i zamerki u rad najvišeg zakonodavnog organa.

Gradonačelnik Dragi Nestorović je rekao da će ovim potezom biti poboljšana i intenzivirana saradnja između organa lokalne samouprave i narodnih poslanika,  a sve u cilju dobrobiti građana Kruševca.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply