Poskupljuje gas namenjen za domaćinstva

gas

Gas za domaćinstva u Srbiji od sutra će poskupeti u proseku za 8,6 odsto, na 44,4 dinara po kubnom metru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

gas

Prema navodima Agencije za energetiku Srbije, gas za sve kupce priključene na distributivne sisteme, poskupeće u proseku 9,5 procenata.

Nove cene gasa 31 javni distributer primenjivaće od februara 2013. godine, dok je ranije poskupljenje odobreno Javnom preduzeću Srbijagas, koji svojim kupcima, osim domaćinstava, obračunava gas po novoj ceni od 15. januara. 2013. godine.

Distributeri gasa nisu od Agencije tražili promenu cena pristupa distributivnom sistemu, takozvanih mrežarina, tako da će se i dalje primenjivati cene tih usluga utvrdjene 2011. godine, navodi se u saopštenju.

Prethodno poskupljenje gasa u Srbiji bilo je 1. novembra 2011. godine, kada su cene za industriju povećane za 15 odsto, za domaćinstva koje snabdeva Srbijagas za 11 odsto, a za domaćinstva koja snabdevaju distributeri koji gas nabavljaju od Srbijagasa u proseku za 17 odsto.

Izvor: Beta / RTK

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Henkel Srbija nastavlja da ulaže u razvoj poslovanja i zajednicu: Otvorena nova fabrika u Kruševcu i najavljena još jedna humanitarna kampanja sa kompanijom Delez Srbija, za decu iz siromašnijih porodica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *