Poskupeli pasoši, uskoro poskupljenje vozačkih i saobraćajnih dozvola

pasoš

Pasoši u Srbiji od srede su skpulji skoro dvostruko, odnosno izdavanje biometrisjke putne isprave sada umesto 2.000 dinara košta čak 3.600 dinara. Od subote će poskupeti i izdavanje vozačkih odnosno saobraćajnih dozvola.

pasoš

Naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosiće 876 dinara, a za saobraćajnu dozvolu 1.314 dinara. Stara vozačka dozvola koštala je oko 600 dinara.

Više od samog poskupljenja, međutim, bes građana izaziva činjenica da nisu bili obavešteni da će cena izdavanja ovih dokumenta biti menjana. Mnogi su se neprijatno iznenadili kada su na šaltere policijskih stanica došli sa uplatnicama na kojima je bio popunjen stari iznos, zbog čega su im tražili doplatu.

Nova cena obrasca pasoša od 3.600 dinara predviđena je novom Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog prestavništva Republike Srbije (Sl. glasnik broj 30/2013).

Iznos od 3.000 dinara uplaćiuje se na račun Narodne banke Srbije – Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a iznos od 600 dinara na račun budžeta Republike Srbije.

Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova (Sl. glasnik 31/2013, koja stupa na snagu 13. aprila 2013. godine, izmenjene su naknade troškova registracije vozila.

Predviđena naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosi 876 dinara, a saobraćajne dozvole 1.314 dinara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply