Ponovo ukradena ograda vrtića „Naša radost“ u Rasadniku

vrtic

Ograda vrtića „Naša radost“ u Kruševcu ponovo se našla na meti vandala. Pre par dana jedno lice je u večernjim satima iščupalo dva platna žičane ograde čija je reparacija u toku. Na poziv radnika obezbeđenja ustanove Nata Veljković, policija je brzo reagovala i uhapsila počinioca.

vrtic

Ograda i dvorište vrtića „Naša radost“ u naselju Rasadnik u Kruševcu već duže vreme su na meti vandala. Pre par dana radnik obezbeđenja PU Nata Veljković, Saša Ćulibrk, dolazeći na posao, primetio je odraslu osobu u pratnji maloletnog lica kako na ramenu odnosi jednu tablu žičane ograde prema kontejneru u kojem živi.

„Ubrzo se, dok sam stigao do kapije vrtića, vratio po još jednu tablu, kaže Ćulibrk, kada sam ga zaustavio i pozvao policiju. Patrola je brzo stigla i uhapsila počinioca, novodi on.

Nakon odlaska policije, prema tvrdnji Saše Ćulibrka usledile su pretnje od strane više lica kada je kamenicama razbijen jedan prozor na objektu.

Povodom tog događaja vrtić „Naša radost“ obišli su zamenik načelnika Gradske uprave Branko Dimitrijević i načelnik Komunalne policije Jovica Vesić koji je osudio ovakve postupke i apelovao na žitelje ovog dela grada, da se suzdrže od postupaka koji ugrožavaju bezbednost preko dve stotine mališana koji borave u ovom vrtiću. Najavljena je i pojačana kontrola ovog objekta od strane redovne i komunalne policije u noćnim satima.

Podsetimo da je odlukom Gradskog veća, JKP Kruševac zaduženo za postavljanje dela betonske a PU Nata Vejković za reparaciju postojeće žičane ograde i postavljanje kapije prema kontejnerskom naselju. Završetak radova koji su u toku očekuje se naredne nedelje, što će znatno doprinetu rešavanju ovakvih problema i obezbediti nesmetan rad zaposlenima u ovoj ustanovi.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply