Pometnja u Skupštini – ostavka gradskog većnika

gradska-skupstina

 

Ostavka Gradskog večnika Kruševca Nenada Andrića (SNS), na jučerašnjoj sednici Gradske skupštine, koja je obrazložena kao „lični čin“ uzburkala je sednicu Skupštine grada.

gradska-skupstina

Nenad Andrić (47) inženjer zaštite od požara po struci, svojevremeno je, pre dve godine, tačnije 12. jula 2012. godine od Agencije za boprbu protiv korupcije tražio odgovor da li je u sukobu interesa . Odgovor je stigao tek dve godine kasnije, odnosno 6. maja 2014. godine, kada je razrešen bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gačić, a većnik Andrić je tek sada podneo neopozivu ostavku.

U medjuvremenu, Nenad Andrić je, kako se čulo na sednici, dve godine obavljao svoju privatnu delatnost i istovremeno bio gradski većnik.

Na kraju je utvrdjeno da je on bio u sukobu interesa, ali je i primećeno da je neko u Agenciji za borbu protiv korupcije kršio zakon, tako što nije hteo na vreme da izvrši uvid da li je gradski većnik u sukobu interesa.

Bivši gradonačelnik, a sada aktuelni ministar odbrane Bratislav Gašić je u nekoliko navrata javno upućivao kritiku gradskom veću Kruševca, ali je to na skupštini obrazloženo da se ,, Gašićeva kritika ne odnosi na nerad ili loš rad gradske vlasti,, , već ,, zog toga ,, što ne umeju da iskažu šta, kako koliko rade,,.

Bilo kako, gradski odbornici Srdjan Milivojević, Desimir Pavlović i još nekolicina njih, uz brojne replike, tražili su od skupštine utvrđivanje odgovornosti za većnike koji su u sukobu interesa. Dugo se repliciralo, dobacivalo, a dugo su na sedniuci zvonili i mobilni telefoni, pa je neko primetio da ,, treba li ovde i još kokoške da se čuju,,. Na kraju je skupština većinom glasova utvrdila prestanak mandata gradskom većniku Nenadu Andriću.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply