Počinje 4. BOSI fest

U Domu omladine večeras će biti otvoren četvrti Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSI fest, na kojem će do 7. juna u sali Amerikana biti prikazana 34 filma.

Na progamu su igrani, dokumentarni i animirani filmovi iz Amerike, Kanade, Evrope i našeg regiona koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su autori osobe sa invaliditetom.

U konkurenciji za nagrade učestvuje 14, a u revijalnom delu 20 filmova, u selekciji rediteljke Maje Miloš.

O najboljem filmu, režiji i scenariju odlučivaće žiri čiji su članovi reditelji Slobodan Šijan, Srdan Golubović i Darijan Mihajlović.

Za otvaranje je odabran film „Lusi“ koji je prikazan u Kanu u okviru programa kratkog metra, a govori o devojčici koja boluje od autizma ali uspeva posredstvom svoje mašte da nedostatak pretvori u snagu.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Na Festivalu se očekuju gosti iz Francuske, Engleske, Nemačke i Srbije, najavio je organizator – Hendi centar Koloseum sa partnerima Kancelarijom za mlade i Turistickom organizacijom Beograda i Savetodavnim telom OSI pri kabinetu gradonačelnika.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Energija stvaralaštva“. Prateći program čine kreativne radionice, okrugli stolovi, muzički performansi, izložba fotografija.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply