Počinje izgradnja Kovid bolnice u Kruševcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se najteži talas koronavirusa očekuje oko 1. novembra i da su u skladu sa tim danas doneli odluku o izgradnji dve kovid bolnice.

Velika kovid bolnica biće izgrađena na Batajničkom drumu, između Zemuna i Batajnice, biće porušene tri zgrade i izgrađena velika bolnica”, rekao je Vučić, dodajući da će ona primati pacijente iz severnog dela Šumadije, Mačve i južnog dela Vojvodine.

Bolnica na Batajničkom drumu imaće kapacitete od 800 do 1000 kreveta za teške i poluteške pacijente, sa respiratorima koji su kupljeni, dodao je on.

Druga bolnica, nešto manja, biće izgrađena u Kruševcu rekao je on, dodajući da će ona primati pacijente iz južnog i centralnog dela Srbije.

“Izgradićemo vrhunske bolnice, ne tako brzo kao kinezi, ali siguno u roku tri meseca”, rekao je predsednik Srbije.

Pored toga organizovaćemo i kupovinu 10 modularnih bolnica koje se brzo sklapaju i rasklapaju i premeštaju zajedno sa lekarima, a koje će biti raspoređene po Srbiji.

Izvor: Nova.rs

Link: https://nova.rs/drustvo/vucic-izgradicemo-dve-velike-kovid-bolnice/

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply