Počelo saslušanje zlostavljanih žena u postupku protiv Milutina Jeličića Jutke, advokati zlostavljača zahtevaju suđenje po starom zakonu, kako bi kazna bila minimalna!

У Основном јавном тужилаштву јуче је почело поступање по кривичној пријави Полицијске управе Крушевац против Милутина Јеличића, председника општине Брус због сумње да је извршио кривично дело недозвољене полне радње и сексуалног узнемиравања.


Милутин Јеличић приликом уласка у Основно јавно тужилаштво (Фото Р. Станковић)

Основни јавни тужилац саслушао је и три особе у својству оштећених: Марију Лукић (30), секретарицу у време извршења наводног кривичног дела, Снежану Бојић (30), библиотекарку и Сандру Милановић (38), васпитачицу.

Милутин Јеличић је у Основно тужилаштво дошао са адвокатом и сарадницима, а Снежана Бојић у пратњи свог оца Андреје. Сви актери поступка остали су при ранијим изјавама. Оштећене оптужују Јеличића за наведено дело, док Јеличић све то негира. Адвокат Милутина Јеличића Ирена Ђурић је постављала питања оштећеним особама, нарочито Марији Лукић због чињенице да се налазила на више функција у разним управним одборима и истовремене тврдње да не напредује у струци, подсећајући да је факултет завршила тек 2017. године. Адвокат Ђурић је као први аргумент навела да њен клијент не може да одговара за дела која му се стављају на терет због протека времена, односно зато што су то дела која по новом Кривичном законику важе од 17. јуна 2017. године.

PROČITAJ JOŠ:  Kod dilera iz Kruševca pronađena veća količina droge i više komada oružja

Izvor: Politika.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply