Započeta rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Save Miloševića, najdužoj ulici u Kruševcu

RADOVI NA VODOVODNOJ I KANALIZACIONOJ INFRASTRUKTURI: Sređuju mrežu u najdužoj ulici u Kruševcu

РАДОВИ НА ВОДОВОДНОЈ И КАНАЛИЗАЦИОНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ: Сређују мрежу у најдужој улици у Крушевцу

Foto: JKP Vodovod

RADNICI JKP Vodovod Kruševac krenuli su u rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u jednoj od najdužih ulica u Kruševcu-ulici Save Miloševića.

Trenutno se menja 1.020 metara dotrajalih azbestnih cevi,a tokom radova će biti zamenjeno 150 kućnih i 10 privrednih prikučljaka.-Zbog saobraćaja i dužine ove ulice, radovi su podeljeni u četiri faze-navodi Vladimir Ilosavljević,direktor JKP Vodovod Kruševac,dodajući da će se tokom prve i poslednje faze raditi na zameni 300 metara,odnosno po 200 metara cevi u prvoj i drugoj fazi.

Foto: JKP Vodovod

– Zbog vremenskih uslova nismo bili u mogućnosti da radimo prevezivanje na privremene vodove, već se radi kompletna izrada nove vodovodne linije i prevezivanje priključaka na novoizgrađenu liniju. Zbog toga je planirano da se urade dodatne tri šahte i pet čvorova kako bi ovi radovi lakše tekli.

Foto: JKP Vodovod

U JKP Vodovod navode da će tokom ove godine u infrastrukturu biti uloženo 80 miliona dinara,što je,kako podvlače,30 miliona više nego prošle godine.Osim u ulici Save Milošević, nastavlja se i rekonstrukcija još četiri ulice u Novom naselju (Ostrvo Vida, Lomina, Svetog Save i Bosanska ulica), posle čega će se raditi i na ostalim lokacijama u gradu i okolini.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/962098/radovi-vodovodnoj-kanalizacionoj-infrastrukturi-sredjuju-mrezu-najduzoj-ulici-krusevcu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply