Po naredbi Mrkonjića koncert Ane Bekute plaćen novcem koji je namenjen za siromašne ljude

Koncert Ane Bekute, koji je održan 14. februara u Aleksandrovcu, neposredno bi trebalo da “plati” aleksandrovački Centar za socijalni rad jer mu je za oko tri miliona dinara, koliko je koncert koštao, smanjen planirani iznos sredstava u budžetu SO za ovu godinu, sazanje „Blic“.

Budžet Centra za socijalni rad smanjen za tri miliona

Opština Aleksandrovac platila je 2.491.000 dinara za održavanje koncerta Ane Bekute i Ace Lukasa, u Hali sportova, povodom Dana ove opštine.

Kako tvrde čelnici Aleksandrovca, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, obećao je ovoj opštini da će dobiti milione za asfaltiranje ulica i puteva ako budu organizovali koncert Ane Bekute, sa kojom je Mrkonjić inače u emotivnoj vezi. Na toj proslavi nastupio je i Aca Lukas.

Kako “Blic” saznaje iz dobro obaveštenih izvora, Ljubomir Vučković, koji slovi za dugogodišnjeg prijatelja ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, bio je najveći zagovornik održavanja koncerta Bekute i Ace Lukasa u Aleksandrovcu.

Njegovo ime više puta je za vreme tročasovnog koncerta javno izgovorila Ana Bekuta, koja je uz reči zahvalnosti Vučkoviću, poručila građanima Župe da će se lično založiti kod ministra Mrkonjića da ministarstvo izdvoji obećani novac za puteve i dodala da se dolazeći u Aleksandrovac uverila da su putevi u Župi u jako lošem stanju.

Radomir Milunović, potpredsednik opštine Trstenik i lider SPS u tom gradu, ističe da je Mrkonjić i njemu predlagao da organizuje koncert Ane Bekute i Ace Lukasa, ali je on to odbio jer je, kako kaže, neprimerena organizacija koncerta u sveopštoj krizi za građane Srbije.

– Ministar Mrkonjić je predlagao meni i predsedniku naše opštine Miroslavu Aleksiću da takođe organizujemo koncert Ane Bekute i Ace Lukasa u Trsteniku, što smo mi sa indignacijom odbili. Kome je do pevanja ako se zna da u zemlji imamo preko 200.000 gladnih? – kaže Milunović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply