Pismo radnika: Zloupotreba položaja direktorice Nate Veljković, mobing, ucene, bahatost…

Vesna Živković - Nata Veljković Kruševac

Pismo zapošljenih u Nati Veljković koji iznose pojedinosti o radu ove ustanove na čelu sa direktoricom Vesnom Živković i njenim najbližim saradnicima, o mogućim zloupotrebama i nenamenskim trošenjem novca, o prijateljkim poslovima i mobingu nad radnicima.

Vesna Živković - Nata Veljković Kruševac

 

 

Pismo prenosimo u celosti:

Boravak direktorke vrtića Vesne Živković sa poslovnom pratnjom Goranom Janićijevićem (poznatim pod nadmkom gospodin 30%) i Goranom Vukadinovićem na različitim destinacijama od Kopaonika, preko Borskog jezera, Zlatibora i Tare, pa do Italijanskih gradova, a i svakodnevno ručavanje i pijančenje u elitnim gradskim restoranima pokazuje da nadležne ne interesuje na koji način ona to može da radi. Da ih je interesovalo ne bi ovako dugo trajalo njeno rasturanje imovine svih kruševljana, naročito najmanjih u koje se kune, jer je i majka i specijalista strukovni vaspitač.

Dve katastrofalno organizovane završne priredbe, svakodnevno alkoholisanje, pretnje zaposlenima, nabavke pod jako čudnim uslovima, pronevere i falsifikovanje dokumenata, njeni su uobicajeni poslovi. Ni jedna krivična prijava ne vredi, jer je zaštićena kao beli medved. Valjda zato što redovno ide na rakijadu sa predsednikom i ispija Tomovaču. Da li je moguce da jedna obična predškolska ustanova posluje tako da su takva putovanja i potrebna i moguca?

Ko je moćni čovek koji godinama štiti nedodirljivu osobu koja se bavi pretnjama i ucenama baš u njegovo ime? Možda je to gospodin koga je nekoliko puta i pominjala i koji je objavio video snimak o pljuvanju političara i gradskih funkcionera, odbornik Predrag Petronijević, ili to bahato ponašanje direktorke podržavaju i finansiraju roditelji?

Slično je i sa novogodišnjim paketićima. Paprene cene za keksiće, štapiće, lizalo. Skuplja se keš novac kod vaspitaca i pomoćnika direktorke Slobodanke Rakonjac, osvedočenog poltrona, a svi paketići u sebi imaju fiskalni račun pod istim datumom i svi su otkucani u isto vreme, čas i minut. To je neko cudo od fiskalne kase. Milion i četristo hiljada dinara je na crno neko odneo iz vrtića na ruke vlasniku AS marketa, i naravno, zašto bi direktor brinuo što su radnicima isplaćene plate u januaru za novembar.

Radnike prave dužnicima – služba računovodstva i mačo momak Goran Vukadinović, šef računovodstva, jer im nisu za oktobar isplatili obustave (kupujemo na potvrde po Kruševcu svojoj deci patike, jakne za školu, ugalj) pa iz trgovina zovu radnike da duguju i da će ih tužiti. Naravno, radnici nemaju pojma jer na listiću stoji da je rata odbijena. Kriminal! A trebalo je da bruji na RTK da je Nata Veljković sponzor koncerta CECE PEVALJKE.

Najveći problem je trenutno mobing nad medicinskim sestarama. One su dobile sudski spor protiv direktorke jer im je isplaćivala manju platu. Blokiran je račun vrtica, a direktorka ih sa svojim poltronima  glavnim vaspitačima, maltretira, preti, ucenjuje. I niko ne reaguje. Šire priče da platu nećemo primiti zato što su sestre tužile, stvaraju situaciju u ustanovi da se ljudi međusobno mrze. Poziva sestre koje je ona primila na posao i traži da povuku tužbu. Nije prvi put da se u Nati Veljković podržava kriminal. Nije uzaludno pokretana u decembru akcija prikupljanja potpisa za smenjenog ministra. Razumemo zasto. Specijalista strukovni VASPITAČ odlično zna kako da vaspita buduće generacije o kojima brine više od sedam godina. Sve institucije su obavestene i sve ćute. „Ćute i majmuni“ kako je ONA nazvala gradske funkcionere. Oni su joj najblizi i najverniji prijatelji. Sram ih bilo.

OGORČENI RADNICI NATE VELJKOVIĆ

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply