Peticija za smenu direktorice Opšte bolnice strave i užasa u Kruševcu

Direktorka kruševačke Opšte bolnice dr Slobodanka Jotić ne može više da bude na toj funkciji jer je odgovorna za skladištenje medicinskog otpada u bolničkom krugu.

Dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice

Ona nije želela da kaže čija je ideja bila da se opasan materijal skladišti u napuštenoj zgradi i kako je moguće da iskorišćeni medicinski materijal bude ostavljen u neobezbeđenom prostoru, nadohvat ruke skitnicama, i u neposrednoj blizini porodilišta.

Jedino što direktorka očigledno ume jeste prebacivanje odgovornosti na zaposlene u Tehničkoj službi i to ne zato što je takav materijal skladišten, nego što su o svemu obavestili javnost.

– Jedan objekat iz 1992, koji je napušten i konzerviran, nije pravi odraz Opšte bolnice. U člancima je puno toga neistinito rečeno. Podneli smo prijavu MUP protiv N. N. lica, zbog neovlašćenog ulaska u zgradu, snimanja i uznemiravanja javnosti – kazala je dr Slobodanka Jotić.

Ona je kazala da „niko ne može da obije vrata i da snima sve što vidi“, da je „sve to zlonamerno, namontirano, a možda čak i bolesno ako se te osobe, za koje pretpostavljamo da su snimale, leče na psihijatriji i psihijatrijski su bolesnici“. Umesto da preuzme odgovornost, Jotićeva je čak najavila da bi neimenovani radnik Tehničke službe, ukoliko se ustanovi da je snimao haos na Starom grudnom odeljenju, mogao da dobije otkaz.

U bolnici i dalje tvrde da je reč o sekundarnim sirovinama, a ne o opasnom otpadu.

 

Ministarstvo: Otpad za reciklažu

U Ministarstvu zdravlja kažu da je sanitarna inspekcija donela rešenje o uklanjanju otpada iz zgrade Starog grudnog odeljenja, kao i o obezbeđivanju od neovlašćenog ulaska lica.
– Konstatovano je da otpad u zgradi ne spada u kategoriju opasnog medicinskog otpada, već se radi o otpadu za reciklažu. Utvrđeno je da zdravlje pacijenata i osoblja nije bilo ugroženo – kažu u Ministarstvu.

 

Izjave direktorke

  • Snimci su napravljeni u staroj zgradi, ali su zatim pažljivo montirani da izazovu užas i uznemirenje naših pacijenata i građana
  • Ukoliko se ustanovi da je autor snimka zaposlen u bolnici, on može da se suoči i sa otkazom
  • Sve je to zlonamerno, a možda čak i bolesno ako se te osobe, za koje pretpostavljamo da su snimale, leče  na psihijatriji

 

 

Zapošljavanja po partijskoj i rodbinskoj liniji

Nedavno su u Opštoj bolnici završeni konkursi za prijem u radni odnos na određeno vreme izvesnog broja doktora i medicinskog osoblja. Konkurs je završen a do danas nisu javno obznanjene liste primljenih kandidata niti po kom kriterijumu su radnici primani na posao. Kako smo saznali da su u radni odnos primljena lica koja su tek zadnjih godina završila srednju Medicinsku školu, iako na birou ima preko 100 medicinskih radnika koji čekaju na posao i duže od 10 godina, postoji osnovana sumnja da je i ovoga puta direktorica Opšte bolnice radnike primila po partijsko – rodbinskim vezama, kao što je praksa u zadnjih 20 godina u Kruševcu!

 

Potpišite peticiju, izjasnite se u komentaru ispod da li ste za smenu ili podržavate rad ovakve direktorice.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply