Pet dana bez pijaće vode!

Zvanično odobrenje ZZJZ, čiji stručnjaci neprestano ispituju vodu trebalo bi da pristigne najdalje do sutra, a u međuvremenu, peti dan zaredom, veći deo Kruševca, oko 85.000 korisnika JKP Vodovod zdravu vodu nabavlja sa cisterni

 

 

ZVANIČNO odobrenje Zavoda za javno zdravlje, čiji stručnjaci neprestano ispituju vodu trebalo bi da pristigne najdalje do sutra, a u međuvremenu, peti dan zaredom, veći deo Kruševca sa oko 85.000 korisnika JKP Vodovod zdravu vodu nabavlja sa cisterni.

Havarije 22.aprila prilikom puštanja vode u sistem na magistralnom cevovodu, gde su dan ranije uspešno ugrađeni merači protoka ostavljaju posledice za koje grad uopšte nije bio spreman.

– Higijensko – sanitarni nadzor pokazao je da su u školskim i predškolskim ustanovama obezbeđene vode za piće, dok je u predškolskim objektima podeljen suvi obrok – ističe se između ostalog u izveštaju ZZJZ, odakle se još uvek voda preporučuje za sanitarno – higijensku upotrebu.

U JKP Vodovod navode da je došlo do normalizacije u vodosnabdevanju korisnika sa sistema akumulacije Ćelije preko Fabrike za preradu vode u Majdevu, kao i da se očekuje potvrda Zavoda za javno zdravlje o mikrobiološkoj i hemijskoj ispravnosti.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply