Penzioneri PUPS-a nasilno preuzimaju vlast u Udruženju penzionera Kruševca

Dom Udruženja penzionera

Penzioneri Kruševca ne mogu do kraja da sprovedu izborni proces za novog predsednika. Nezadovoljni traže hitnu sednicu skupštine. Šišić: Imamo višak u kasi

 Dom Udruženja penzionera

 

 

Udruženje penzionera koje broji 4.720 članova već mesecima ne može da izabere novo rukovodstvo. Grupa nezadovoljnih delegata i aktivista traži hitnu sednicu Izborne skupštine kako bi smenili aktuelnu predsednicu Javorku Šišić, optužujući je, između ostalog, za loše vođenje organizacije i „guranje“ svog kandidata Radomira Jovanovića.

Iz „prozvanog“ tabora odgovaraju da iza onih koji ih prozivaju stoji namera PUPS-a da preko kandidata Miloja Bogićevića preuzmu sedište udruženja na atraktivnoj lokaciji u Obilićevoj ulici, poklon porodice Bate Paskaljevića 1937.

– Mandat predsednice traje već pet godina, a ukupno devet, pa je izbore trebalo davno završiti – navodi u ime nezadovoljnih penzionera Đorđe Vesić. – Iako su izbori završeni u svim mesnim organizacijama i izabrani delegati, Javorka Šišić ne dozvoljava da se sprovedu do kraja. Izbornu sednicu je prekinula kada je videla da je izgubila većinu.

U saopštenju delegati dodaju i da je predsednica lažno prijavila policiji da su razvalili vrata i nasilno prekinuli rad.

Prozvana predsednica ističe da je njeno poslovanje godinama kontrolisano, kao i da budućem predsedniku ostavlja 1,8 milion dinara, što po završnom računu, što iz fondova solidarnosti.

– Uopšte nisam zainteresovana za dalji ostanak u Udruženju – kaže Javorka Šišić, dodajući da joj nije dozvoljeno da predstavi izveštaj o radu.

Javorka Šišić kaže da je sve bilo u redu od 2005. do poslednjih izbora u lokalnom PUPS-u, kada je ova stranka koristila prostorije Udruženja. Kandidat Radomir Jovanović tvrdi da PUPS nije motivisan željom da pomogne penzionerima, a protivnici Šišićeve demantuju da iza njih stoji stranka.

 

RAZMENjUJU OPTUŽBE

Navodno „prekrajanje“ zapisnika, neregularne sednice, pritisci, samo su neki od međusobnih optužbi „zaraćenih“ penzionera. Da li će izbori konačno biti okončani za desetak dana, kako insistira grupa članova, ili tek ukoliko predsednik Saveza udruženja penzionera Srbije Đura Perić lično prisustvuje sednici ostaje da se vidi.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply