Pedeset mladih ambasadora kulture promovisano u Kruševcu!

Ambasadori kulture Kruševac

U Gradskoj upravi promovisana je prva generacija ambasadora kulture u Kruševcu. U narednih godinu dana 50 osnovaca, srednjoškolaca i studenata kruševačkih škola imaće zadatak da osmisli i promoviše kulturna dešavanja za svoje vršnjake.

Ambasadori kulture Kruševac

– Šestu godinu zaredom Ministarstvo omladine i sporta realizuje program „Mladi su zakon“. „Edukativni centar“ je resurs centar za Niški, Rasinski, Toplički okrug. Među 24 projekta koje ćemo realizovati je i ovaj, Ambasadori kulture. U Nišu se ovaj projekat realizuje već tri godine a sada, po prvi put, uključuju se i mladi Kruševljani. Posle imenovanja očekuju ih prve obuke, a krajnji cilj je da se poboljša kulturna ponuda u gradu, posebno za mlade – objašnjava Violeta Stevović iz NVO „Edukativni centar“.

U Kruševcu je za amabasadore kulture izabarano 50 mladih od 15 do 22 godine.

– Poziv za ambasadore kulture videla sam na panou u školi i učinilo mi se jako interesantno. Želim da Kruševac bude centar kulturnih dešavanja, da mladi imaju gde da iskoriste svoje slobodno vreme na kvalitetan način. Dešavanja ima ali su loše promovisana. Nedostaju nam muzički festivali, predstave, a treba poraditi i na bioskopima. Verujem da će ovo druženje izroditi nešto dobro – uverena je Ana Marković, učenica Gimnazije.

Aleksandar Ristić je jedan od troje studenata Visoke tehničko-tehnološke škole koji je promovisan u ambasadora kulture.

– Od drugarice iz Niša sam saznao za ovaj projekat i jedva sam dočekao da se realizuje u Kruševcu, da budem deo tima. Kulturna ponuda u gradu je zadovoljavajuća ali ćemo se podruditi da je podignemo na još viši nivo – kaže Aleksandar.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply