Peščanik – U Kruševcu mladima namenjeno 0,01% od budžeta grada

Udruženje žena „Peščanik“ negodovalo je danas zbog toga što je Grad Kruševac raspisao konkurs za projekte namenjene staranju o deci i mladima, od ukupno 350.000 dinara, što je svega 0,1 promil gradskog budžeta.

Grad Kruševac je, kako se navodi u saopštenju Udruženja žena „Peščanik“, za projekte javnih organizacija „od javnog interesa za Grad“ u oblasti društvene brige o deci, izdvojio 100.000 dinara, a za one čija je tema društvena briga o mladima „čak“ 250.000 dinara.

„Tako stoji i u Odluci o budžetu grada, koji, uzgred, iznosi 3,2 milijarde dinara za 2014. godinu. Sredstva za projekte namenjene mladima i deci, dakle, iznose 0,1 promil gradskog budžeta“ saopštilo je Udruženje.

Udruženje žena „Peščanik“ je navelo da je, s druge strane, za plate gradskih većnika u budžetu Grada predviđeno više od 4,5 miliona dinara, za „reprezentaciju“ gradonačelnika i Gradskog veća 4,2 miliona dinara, za njihova službena putovanja više od tri miliona, a za pomoć crkvenim opštinama dva miliona dinara.

U Gradskoj upravi agenciji Beta je rečeno da nemaju komentar na kritiku „Peščanika“ povodom iznosa sredstava za projekte za društvenu brigu o deci i mladima.

U javnom pozivu za konkurs je navedeno da projekti treba da unaprede položaj i prava dece i mladih ometenih u razvoju, da stimulisu zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, unapređenje zdravlja, kvalitet obrazovanja, unaprede bezbedan život i nenasilno ponašanje dece i mladih.

Udruženje žena „Peščanik“ je ženska nevladina organizacija osnovana početkom 2000. godine u Kruševcu, koja se zalaže za ravnopravnost žena u porodici, na poslu i u javnom životu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply