Pali andjeo – premijera filma studenata i srednjoškolaca

STUDENTI I SREDNJOŠKOLCI SNIMILI HOROR FILM SA 500 EVRA – U Kruševačkom pozorištu premijerno će biti prikazan film „Pali anđeo“ koji je sredinom prošle godine uradila grupa studenata i srednjoškolaca iz ovog grada. Za samo tri dana promocije na Jutjubu trejler ovog horor filma imao je više od 1.000 gledanja.

– Zadovoljni smo komentarima na trejler, jer ih ima puno i stižu sa svih strana sveta. Čak i sa Novog Zelanda. Za sada smo usmereni na grupe koje imaju slična interesovanja, a to su fantastika i horor. – objašnjava Marko Marinković, reditelj filma „Pali anđeo“.

Film je snimljen krajem jula i početkom avgusta prošle godine za 11 noći snimanja u Kruševačkom pozorištu koje je ustupilo prostor. U „Palom anđelu“ se pojavljuje dvadesetak aktera, među kojima su i dva profesionalna glumca.

– „Pali anđeo“ traje oko 90 minuta i pripada kategoriji takozvanih „found footage“ horora. Ukupan budžet iznosio je 500 evra, što je svakako kuriozitet. – dodaje Marko Marinković.

Ovo je drugi horor film koji rediteljski potpisuje Marko Marinković, inače student istorije u Novom Sadu. Pre dve godine sa drugovima je snimio horor „Daimon“ koji je imao oko 4.000 pregleda na Jutjubu i učestvovao na Festivalu srpske filmske fantastike u Beogradu, gde je dobio jako dobre kritike.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply