Otkazan koncert Zdravka Čolića zbog nezadovoljstva gladnog naroda u Kruševcu

Koncert Zdravka Čolića, koji je trebalo da nastupi u Kruševcu 26.juna u okviru Vidovdanskih svečanosti, otkazan je nakon negativnih reakcija na društvenim mrežama i rezultata glasanja na gradskom sajtu koji su pokazali da je oko 60 odsto građana protiv održavanja koncerta. Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca, tvrdi da je kampanja fabrikovana, kao i rezultati glasanja.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić

– Mislim da smo doneli ispravnu odluku posle niza brutalnih pritisaka u poslednjih nedelju dana. Kampanju na društvenim mrežama, preko grupa „Samoodbrana“ i „Nebeski Kruševac“, vodila su tri čoveka i oni su identifikovani. Uz pomoć stručnjaka za informatiku u gradskoj upravi ustanovili smo da su oni menjali i rezultate ankete na gradskom sajtu. Utvrdili smo da je sa jedne IP adrese 1.500 puta glasano protiv koncerta kako bi se promenio rezultat. Zbog toga je angažovano i Tužilaštvo za visoki tehnološki kriminal – tvrdi Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca.

S druge strane, građani koji stoje iza Fejsbuk grupe „Samoodbrana“ tvrdili su da je lokalna vlast ta koja je pokušala da lažira rezultate glasanja.

PROČITAJ JOŠ:  U Rasinskom okrugu u posednjih 24 sata virus potvrđen kod 32 osobe, polovina od ovog broja u Kruševcu, na Infektivnom odeljenju bolnice na lečenju je 35 pacijenata

 

Prema tvrdnjama odgovornih u Gradskoj upravi, koncert Zdravka Čolića trebalo je da košta 35.000 evra, a potpisivanje ugovora bilo je planirano za naredni ponedeljak. Sredstva je trebalo da obezbede donatori van Kruševca.

– Ljudi koji ne vole Kruševac potrudili su se da onemoguće koncert koji bi podigao ugled grada. Očekivali smo 100.000 posetilaca. Da je svako od njih kupio po sladoled ili sok to bi bila značajna ekonomska korist. Za postavljanje štandova sa hranom i pićem jedna ketering kuća je bila spremna da plati zakup od 1.200.000 dinara a posao bi dobilo 50 mladih Kruševljana. Sada smo i to izgubili! Sa ovim Vidovdanskim svečanostima Kruševac je mogao da se svrsta u red najvećih turističkih gradova u Srbiji – tvrdi Gašić.

On napominje da o organizaciji koncerta nije razgovarao sa najužim rukovodstvom SNS, dodajući da na njega „može da utiče jedino Aleksandar Vučić“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply