Otcepljenim DSS-ovcima najbitnija fotelja, ostaju uz SNS i sa novom strankom!

Novi DSS Krusevac

U gradu na Rasini formiran inicijativni odbor za osnivanje SDSS, koju na republičkom nivou vodi Andrija Mladenović, bivši visoki funkcioner DSS

Novi DSS Krusevac

 

Formiran je Inicijativni odbor za osnivanje Samostalne demokratske stranke Srbije, koju na republičkom nivou vodi Andrija Mladenović, bivši visoki funkcioner DSS, pa članove novog političkog pokreta očekuju da budu deo vladajuće koalicije u gradu na Rasini: sa SNS i SPS-JS.

 

– Ubrzo ćemo formirati odborničku grupu i promeniti neka rešenja u okviru skupštinskih tela, a naš status u koaliciji ostaje nepromenjen. Verujem da se to odnosi i na stepen poverenja koalicionih partnera, bez obzira na to što smo imali izvesnih neprijatnosti – kaže Ivan Mijačić, gradski većnik.

Samostalni DSS, za sada, čine prvenstveno bivši funkcioneri DSS – koji imaju visoke pozicije i u Skupštini grada, ali su i na čelu gradskih preduzeća. Među njima je i Dragan Azdejković, „alfa i omega“ DSS praktično od osnivanja.

– Većina nas je bila u Demokratskoj stranci Srbije, mada ima i onih koji nikada pre nisu bili politički aktivni, pa nam cilj nije slabljenje DSS, već stvaranje jake političke organizacije koja će iskoristititi iskustvo, mladost i energiju upravo tih novih ljudi. Ne želimo da kažemo bilo šta loše o partiji kojoj smo pripadali 23 godine, pa ne razumemo ni ljutnju onih koji su u njoj ostali. Svako nosi svoje breme – poručuje Dragan Azdejković, neprikosnoveni lokalni lider ove stranke, sada direktor JKP „Gradska toplana“.

Andreja Mladenović, predsednik SDSS, napominje da je Rasinski okrug jedan od prvih koji će imati povereništvo i na okružnom nivou. Kaže, takav oblik organizovanja već postoji u više od 80 gradova i opština, a samo u Beogradu prisutni su u 15 opština.

  • I dalje verujemo u principe i načela koja su nas, svojevremeno, navela da postanemo članovi DSS. Nažalost, Demokratska stranka Srbije više nije ona iz vremena Vojislava Koštunice, a mi nastavljamo da podržavamo ideju demokratskog i nacionalnog – najavio je Mladenović.

  • NOVI ODNOSI

  • GRADSKI većnik Nebojša Paunović biće ovdašnji poverenik SDSS, koja će – sa pet odbornika: bivši članovi DSS i samostalni odbornik Dejan Srdić – deliti vlast sa SNS koji ima 31 mandat, te SPS-JS sa 12 predstavnika u gradskom parlamentu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply