Osuđeni političar Milutin Jeličić Jutka je danas trebao da bude u zatvoru, ali se žalio i zahtevao da izdržavanje kazne odloži

PREVEJANI JUTKA Danas je konačno trebalo da se nađe iza rešetaka, ali ponovo pokušava da IZBEGNE KAZNU

Milutin Jeličić Jutka Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus osuđen na tri meseca robije zbog nedozvoljnih polnih radnji nad Marijom Lukić danas nije u obavezi da se javi na izdržavanje zatvorske kazne, jer još uvek nije odlučeno po njegovoj žalbi za odlaganje robije, saznaje “Blic”.

Prema informacijama koje posedujemo, a šta nam je potvrđeno i iz Osnovnog suda u Brusu, kao i Višeg u Kruševcu, njegova žalba na odluku da ne može odložiti izdržavanje kazne, u ponedeljak je prosleđena Višem sudu u Kruševcu. Tek juče, pred sam kraj radnog vremena, ona je ekspedovana u ovu instituciju koja treba u roku od tri dana da odluči o njoj.

– U Višem sudu u Kruševcu, danas u 14.15 sati, primljeni su spisi predmeta iz Osnovnog suda u Brusu. Odluka o podnetoj žalbi biće doneta u okviru zakonom predviđenog roka – stoji u odgovoru Višeg suda u Kruševcu koju je potpisao potpredsednik suda.

Nešto ranije, njihove kolege iz Brusa navele su da „do odluke po žalbi osuđeni nema zakonsku obavezu da se javi na izdržavanje zatvorske kazne“.

– Kako je predmet Osnovnog suda dostavljen na odluku po žalbi Višem sudu u Kruševcu, osuđeni Jeličić dužan da se javi na izdržavanje kazne zatvora po pravoznažnosti rešenja od 28.12.2020.godine i do odluke po žalbi osuđeni nema zakonsku obavezu da se javi na izdržavanje zatvorske kazne – rečeno je u Osnovnom sudu u Brusu.

Samim tim, mala je verovatnoća da će se Jutka ove nedelje naći iza rešetaka, jer dok sud donese odluku, prosledi je Osnovnom sudu u Brusu, a on potom Jutki može proći i više od nedelju dana do upućivanja osuđenog seksualnog predatora u zatvor.

marija lukić Foto: Nemanja Jovanović / RAS Srbija
marija lukić

Kako je „Blic“ juče objavio, Jutka je 25. decembra uputio molbu Osnovnom sudu u Brusu gde je tražio odlaganje kazne zatvora zbog „zdrastvenih problema“.

Ova molba odbijena je 28. decembra. Jutka je onda napravio pat poziciju, pa je svega šest dana pre nego što treba da se javi na izdržavanje kazne, u četvrtak 14. januara uložio žalbu na ovu odluku. Žalba je uložena neposredno pred vikend onda kada sud ne radi, tako da ne može pre ponedeljka da je dostavi kolegama na višem nivou,

Podsećamo, prošle su pune dve godine od kako je Marija Lukić na Fejsbuku objavila deo od neverovatnih 15.000 gnusnih SMS-ova koje je tokom dve godine dobijala od svog nadređenog Milutina Jeličića.

„Ljubkam, želkammmmmm te, srceeeee. Kad ćemo se volkatiiii, već, veććć dve godine prođoše“, napisao je Jeličić u jednoj od poruka Mariji Lukić. Veoma često Jeličić je u prepisci koristio izraze poput „ljubkam“ i „volkam“.

„Ma, snaći ćeš se ti. Ne sumnjam ja u tebe. Lepa si, zgodna si. Ako treba seks zbog posla da niko ne zna, ako ti traži neki privatnik, što da ne i ja da sam žensko, prihvatio bih“, napisao je Jutka jednom prilikom.

Lukićeva je ćutala u početku misleći da će prestati da je uznemirava, a kako se to nije dogodilo, odlučila je da poruke objavi na svom Fejsbuk profilu. Nakon toga, u centru Brusa presreli su je Jutkini ljudi koji su je uveli u kafić, dali joj laptop i naterali je da to izbriše. Iako je to uradila, pretnje su se nastavile, pa je svoju priču podelila s „Blicom“.

Samo jedna optužnica

Posle Marije Lukić, našem listu su se javile i Snežana Bojić, Sandra Milanović i Daniela Vukajlović. Iako su sve imale slične ili iste poruke kao i Marija, procena tužilaštva je bila da to nije dovoljno za podizanje optužnice, odnosno da su ga kasno prijavile. U julu 2018. godine podignuta je optužnica protiv Jutke, ali samo u slučaju Marije Lukić. Jutka je, da podsetimo, bio skoro 20 godina na čelu Brusa, a u međuvremenu je izgubio na lokalnim izborima.

Promenili mu i zatvor

Inače, kako smo pisali, sud je Jutki promenio i mesto gde će odležati kaznu, pa će tako umesto u Kruševcu, zatvorske dane provesti u KPZ Ćuprija.

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/hronika/jutka-zatvor/mbcfmy6

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply