Opredeljenje Grada Kruševca je trajno zbrinjavanje svakog otpada

racunarski_otpad

U zgradi Gradske uprave Kruševac održano je predavanje o temi „Finalno zbrinjavanje otpadnog stakla od računarskih monitora i televizijskih ekrana“.

racunarski_otpad

Prezentovani sistem za finalni tretman odgovarajućeg otpada, u ovom slučaju monitorskog stakla od računara i televizijskih aparata već dugi niz godina se primenjuje u Evropi. U ovom slučaju reč je o pilot projektu koji je podržalo resorno ministarstvo Republike Srbije.

Prema rečima predavača prof dr Predraga Jovanića naučnog savetnika Intituta za multidisciplinarna istraživanja cilj je dobijanje validno upotrebljivog materijala putem jednostavnih tehnologija.

Trajno zbrinjavanje otpada je trajno opredeljenje i zadatak grada Kruševca istakla je ovom prilikom pomoćnica gradonačelnika za ekologiju i održivi razvoj i energetiku Dragana Milićević. Pomenutm skupu prisustvovali su direktori javnih preduzeća, predstavnici građevinskih firmi i stručnjaci u oblasti zaštite životne sredine i ekologije.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  U Aleksandrovcu potvrđeno da je 12 osoba zaraženo Korona virusom i odmah je uvedeno vanredno stanje, u Rasinskom okrugu 22 ljudi zaraženo poslednjeg dana
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply