Oliver Tomić Oli, dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ preminuo je u 68. godini

PREMINUO OLIVER TOMIĆ-OLI: Poznati jugoslovenski karatista, nosilac crnog pojasa, sedmi dan

ПРЕМИНУО ОЛИВЕР ТОМИЋ-ОЛИ: Познати југословенски каратиста, носилац црног појаса, седми дан

Foto:SSGK

OLIVER Tomić-Oli,dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ preminuo jeu 68.godini, rečeno je večeras u Sportskom savezu grada Kruševca.

-Sa 13 godina počeo je da trenira karate, sa 16 godina postao je najmlađi član karate reprezentacije bivše Jugoslavije, sa 17 godina postaje šampion Jugoslavije-predočavaju u Sportskom savezu grada Kruševca.- Bio je dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije,prvi balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj 18 godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri.Dugogodišnji jugoslovenski reprezentativac,majstor karate sporta,nosilac crnog pojasa sedmi dan trenirao u KK „Kruševac“, KK „Crvena zvezda“. Bio je predsednik KK Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije.

-Kruševac je grad sporta, sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao,a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo-dodaju u SSGK.- Ime i delo Olivera Tomića-Olija ostaće trajno upisano na svetlim stranicama sporta pod Bagdalom i karate sporta Republike Srbije.

Oliver Tomić biće sahranjen danas na Novom groblju u Kruševcu u 14 sati.

Foto:SSGK

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/sport/ostali-sportovi/967485/preminuo-oliver-tomic-oli-poznati-jugoslovenski-karatista-nosilac-crnog-pojasa-sedmi-dan

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply