Oko 300 žena na skupu podrške doktoru i Čoveku, dr Vladislavu Simiću, najavljena svakodnevna okupljanja (FOTOGRAFIJE)

Oko 300 žena, uglavnom kruševljanki, okupilo se po podne na protestu povodom hapšenja dr Vladislava Simića, ginekologa kruševačkog Doma zdravlja. Isto toliko žena je dalo potpis podrške tom lekaru. Dogovoreno je da se skup podrške pritvorenom doktoru svakodnevno održava, a okupljanje je na Tgu mladih u 17h.

Do protesta je došlo pošto je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u subotu saopštilo da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji s Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili specijalistu Doma zdravlja u Kruševcu V. S. (63), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Policija je tada navela da je on osumnjičen da je za pregled i testove koje je obavezan da izvrši, od pacijentkinje zahtevao i primio 100 evra, a za pregled i testove koji se bez čekanja u bilo kojoj ginekološkoj ambulanti mogu uraditi za mnogo manje novca.

Kruševačka javnost je reagovala na društvenim mrežama čim je konstatovano da je reč o ginekologu Vladislavu Simiću, koga pacijenti vole zbog njegovog poštenja, moralnih osobina i stručnosti, a preko društvenih mreža je inicirano i današnje okupljanje.

Dr Ružica Stevanović, specijalistkinja patolog, rekla je da je došla na protest jer joj „to nalaže savest kao građanke, kao lekara i kao sudskog vešataka i kao nekog ko doktora Vladu poznaje više od 30 godina“.

„Nikada nisam čula ni od jednog pacijenta, ni od jednog kolege, čak ni insinuaciju da bi on nekome nešto uradio, a da bi imao korist od toga“, dodala je ona.

Nevericu u osnovanost hapšenja izrazila je i medicinska sestra Vesna Korać, koja je sa dr Simićem radila četiri godine: „Pogodilo me je sve ovo jer znam kakva je osoba, kakav čovek, kakav lekar. Ovo je ružan san i žao mi je što on i njegova porodica doživljavaju ovo“.

Jelena Petrović je pacijentkinja dr Simića skoro 20 godina i kaže da je nikada ni zbog čega nije vratio, da nikada nije pravio pauzu, da je dolazio subotom da obavlja testove, iako mu tada nije bilo radno vreme.

Većina okupljnih Kruševljanki, među kojima je bilo i trudnica i majki s bebama, prošlo je u povorci glavnom gradskom ulicom, do zgrade Skupštine Grada uzvikujući: „Vratite nam doktora!.

Dr Simić je drugi ginekolog u Srbiji sa ocenom rada 9,64. On ima 6.599 pacijentkinja, ima najviše stručne obuke u toj službi Doma zdravlja, ne radi u privatnoj ambulanti, pacijente za analize šalje isključivo u državne ustanove i nikada nije bio član nijedne političke partije.

Okupljeni su prikupljali potpise podrške dr Vladislavu Simiću, a u slučaju sudskog postupka potpisani su se saglasili da na sudu budu svedoci o poštenju ovog doktora.

Dogovor prisutnih je da se sutra ponovo okupe u 17h na Trgu mladih, da se obaveste prijatelji i poznanici kako bi skup bio masovniji i kako bi građani dobili više informacija o privođenju, o danu oslobađanja iz pritvora, o ženi koja je stavila, ili podmetnula, novac u džep, o detaljima celog ovog slučaja. Jer, za sada se zna samo da je lekar i Čovek uhapšen zbog navodnog mita, bez bilo kakvih dodatnih informacija. Čovek i lekar koji ima poverenje skoro pa polovine žena koje se leče u kruševačkom Domu zdravlja, Čovek kom su na Fejsbuku kroz komentare podršku iskazalo preko 500 posetilaca, Čovek čiju napisanu biografiju na Kruševac info sajtu je šerovalo preko 500 ljudi na svojim profilma, pošten i moralan Čovek koga njegovi, a i pacijenti drugih lekara, vole.

(Fotografije su preuzete sa Fejsbuk objave korisnika, 3 fotografije su preuzete sa web sajta Novosti.rs)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Oko 300 žena na skupu podrške doktoru i Čoveku, dr Vladislavu Simiću, najavljena svakodnevna okupljanja (FOTOGRAFIJE)”

  1. zlatastojanovic kaže:

    Na ovaj nacin i ja se pridruzujem protestu zena i odgovorno tvrdim da NIKAD, ali bas NIKAD, nisam doktoru Simicu dala ni svojevoljno ni 100 gr kafe, niti je ikad trazio bilo sta a njegov sam pacijent vise od 20 godina i prezadovoljna sam njegovim iskustvom i znanjem. Mislim da se ovde radi o necem drugom i ocekujem da se skine ljaga sa njegovog imena.

  2. lidija kaže:

    Doktora Vladu poznajem i privatno i kao njegov pacijent,divan covek,jos divniji doktor.pre 10-tak god.zivot mi je spasao u trudnoći,a da nikada ni bombonu jednu tvrdim mu nisam odnela u znak zahvalnosti

Leave a Reply