Održan građanski protest 1 od 5 MILIONA i u Kruševcu (Snimak)

I u Kruševcu su održani protesti građana pod nazivom “1 od 5 miliona”, građana Kruševca i okoline nezadovoljnih opštim stanjem u Kruševcu i državi.

 

“Često me pitaju “Zar te nije strah? Zašto sve ovo radim?” Nije me strah. Ne želim da trpim nasilje već da živim u slobodnom demokratskom društvu. Ćutanje je znak odobravanja. Kruševac više ne mora da ćuti. Vreme je za buđenje i nećemo ćutati. Nećemo odustati od protesta”, proglas je prvog govornika Bobana Jovanovića, nastavnika informatike u OŠ “Vuk Karadžić” iz Kruševca, koji je zatim nastavio izglaganje:

“Mi građani imamo šansu i nadu protiv ovog bahatog diktatora. Protest jer su nam oduzeli pravo na normalan život, jer svakodnevno vređaju žene kao što su vređali Natašu Jeremić, Aleksandru Jerkov, a Mariniki Tepić pretili. Hoćemo da kažemo “Stop nasilju”. Režim se ne plaši ni Đilasa, ni Jeremića, ni Borka ni Boška. Plaši se nas građana. Očekujem da će na sledećm skupu, sledećeg skupa biti još više ljudi da pokažu svoje nezadovoljstvo“.

Posle Bobana Jovanovića pristunima se obratila i profesor srpskog jezika i književnosti Dušanka Milosavljević:

“Svi smo mi ovde Srbija. Ovo je najpametnije što smo večeras morali da uradimo. U gradu gde je spomenik Kosovskim junacima čovek ne može da odoli srcu a da ne krene u boj, u boj za slobodu. Mi smo građani koji viču, upozoravaju da ne rade radijatori, da nešto opasno nije dobro u ovom društvu. Kao građani imamo pravo da upozoravamo i menjamo. Strašno sam ponosna na ove srpske proteste. Ovo ćemo da brendiramo. Kao što smo svetu dali Teslu, Pupina, kolo i Belog anđela mi ćemo dati i mirne proteste. Mi moramo da imamo odgovornosti i za sebe i za njih, članove vladajuće stranke. I njima nije dobro. I oni ne znaju šta će sa svojim kupljenim diplomama, šta će sa bednim platama, i oni nisu dobili posao zbog kojeg su ušli u partiju. I oni će doći na proleće. Čekamo ih. Dobrodošli su”, kazala je profesor Milosavljević.

“Ne možemo više da trpimo ovu neman laži i prevare. Oni su nas na s prekrečili. Prekrečili su istinu, diplome koje su posle falsifikovali, istinu na medijima prefarbali u Pink. Prekrečili su nadu mladih generacija. E to nećemo da dozvolimo. Nisu nam potrebni diplomirani večni političari koji će godinama da vladaju. Ključna reč je “Bojkot”. Ko izađe na izbore taj nije prava opozicija. Građani su za udruženja , da se organizuju, da se izabere Vlada narodnog spasa pa onda na izbore. Srbija ne sme da propusti ovu šansu”, zaključila je svoj govor profesor Dušanka Milosavljević.

Zahteve okupljenih građana pročitao je kruševački muzičar Zlatko Petković, izmedjuostalog je zahtevao i ostavku gradonačelnice Jasmine Palurović zbog lošeg stanja u javnim preduzećima Kruševca.

Broj okupljenih je bio popriličan, suprotno mnogim očekivanjima. Okupljanje nije poremetilo ni nevreme ni sneg koji je padao od ranih jutarnjih časova, celog dana. Pogledajte snimak kako bi samo zaključili o broju prisutnih učesnika. Kruševac je i ovom protesnom šetnjom dokazao da i u ovom gradu ima želje i volje za promenom na bolje postojećeg stanja i učmale jednodušne sredine.

 

Gepostet von 1 od 5 miliona Kruševac am Freitag, 25. Januar 2019

Izvor: N1/Naša TV/FB 1od5milionaKrusevac
Link: https://www.facebook.com/1od5milionaKrusevac/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply