Održana biciklistička trka osnovaca i srednjoškolaca u akciji borbe protiv droge

Biciklisti2

U okviru afirmisanja zdravog i sportskog stila života u Kruševcu je održana biciklistička trka pod nazivom „Neka te vozi bicikl, a ne droga“, u kojoj su učestvovali učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i srednjoškolci.

Biciklisti2

Kružna trka, podeljena u 4 uzrastne kategorije, okupila je veći broj učesnika i posmatrača. Start i cilj trke je bio na Trgu kosovskih junaka, da bi se kroz centar grada vozilo do Nove pijace, pa dalje do Pionirskog parka, da bi se Čupićevom ulicom stiglo do cilja.

Trku je otvorio zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, koji je svim takmičarima pre svega poželeo mirnu i bezbednu trku, a neka najbolji i najspretniji pobedi.

-Lokalna samouprava će se i u narednom periodu truditi da organizuje što više ovakvih okupljanja mladih, koji će se kroz sportske discipline i takmičenja razvijati u zdravom duhu, istakao je zamenik gradonačelnika.

Promocija zdravog i života bez poroka, posebno borba protiv droge, moto je biciklističke trke koja treba mladima da skrene pažnju na neke pravilne i dobre navike, naglasio je gradonačelnik Bratislav Gašić koji je i prvonagrađenima uručio diplome.

– Iako je prolećni raspust u toku skoro sve osnovne i srednje škole imaju učešće u ovoj takmičarskoj trci, dok u revijalnom delu, na trasi od centra grada do Lomnice voze seniori dajući doprinos u borbi protiv nakortika, rekao je  pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Nikola Petrović.

Veliku pažnju prisutnih je privuklo i zanimljivo prevozno sredstvo koje se pokreće putem pedala, namenjeno za prevoz 10-12 osoba.

Svi učesnici dobili su poklone Turističke organizacije Kruševac, koja je pored Kulturnog centra i Sportskog centra organizator trke. Pokrovitelj je Grad Kruševac.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply