Održan sajam zapošljavanja u Kruševcu

Sajam_zapošljavanja_Kruševac

U kruševačkoj Hali sportova održan je prolećni sajam zapošljavanja, 20. po redu. Oko 30 poslodavaca iskazalo je potrebu za 240 radnika.

Sajam_zapošljavanja_Kruševac

U Hali sportova otvoren je 20. Sajam zapošljavanja u organizaciji kruševačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Sajam je otvorio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Potrebu za novim radnicima na Sajmu je iskazao 41 poslodavac, a ukupan broj traženih lica sa tržišta rada je 243.

Najtraženija zanimanja su, prema podacima kruševačke Filijale: trgovci, radnici građevinske struke, ekonomisti, komercijalisti, stolari i tehnolozi.
Od firmi koje su potraživale najveći broj radnika su: turska kompanija „ERSTE“, „Viva 92″, „Oktagon“, „Rubin“ i druge, mahom kompanije koje se bave proizvodnom delatnošću.

Prioritetan cilj koji smo postavili je, svakako, veća zapošljenost građana Kruševca i otvaranje novih radnih mesta. A to je ujedno, u ovakvim objektivnim okolnostima i najteži zadatak. Zato činimo sve, kao rukovodstvo, da napravimo ambijent u lokalnim okvirima, atraktivan i funkcionalan za investitore. Želimo, kao lokalna samouprava, da se aktivno uključimo u rešavanje vaših problema. Da ovakvi sajmovi ne budu samo forma, već i da merimo njihove efekte sa mogućnošću intervenisanja, ukoliko je to moguće i potrebno. Hoćemo da nam se slobodno obratite, ako poslodavci nisu korektni prema Vama ili obratno, ako poslodavci nisu zadovoljni radnicima„, ovim rečima obratio se prilikom otvaranja gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Osim Gradonačelnika, govorio je i direktor kruševačke Filijale Nacionalne službe zapošljavanja Predrag Marković, a prisustvovao je i načelnik Rasinskog Upravnog okruga Branko Vesić.

U kontekstu mera koje Grad preduzima u cilju zapošljavanja je i jučerašnje potpisivanje Sporazuma između Grada i kruševačke Filijale Nacionalne službe zapošljavanja. Za tri programa mera aktivne politike: subvencije za samozapošljavanje, otvaranje novih radnih mesta i javne radove predviđena su sredstva u iznosu od 81,8 miliona dinara, od čega Grad učestvuje sa 41 milion dinara, a Nacionalne služba zapošljavanja sa 40,8 miliona dinara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply