Obnovljen saobraćaj na pruzi Kruševac-Kraljevo

ZELEZNICA krusevac

Železnice Srbije su danas, nakon punih 8 godina uspostavile redovan železnički saobraćaj između Kruševca i Stalaća, odnosno na relaciji Kraljevo-Kruševac-Stalać-Paraćin.“

ZELEZNICA krusevac

Zahvaljujući maksimalnom zalaganju rukovodstva Kruševca na čelu sa gradonačelnikom Bratislavom Gašićem i stručnih službi Železnice Srbije, ova deonica puštena je u saobraćaj“- rekao je obraćajući se prisutnim zvanicama generalni direktor Javnog preduzeća „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović.

Gradonačelnik Bratislav Gašić izrazio je veliko zadovoljstvo ponovnim otvaranjem ove saobraćajnice,  koja će svima, a posebno đacima, olakšati put do odredišta, i zahvalio Železnicama Srbije na uspešno obavljenom poslu.

Nakon svečanog dela, direktor Železnice Srbije i gradonačelnik Kruševca, zajedno sa republičkim, gradskim, i zvanicama Železnice, novim vozom, u promo vožnji, putovali su do Stalaća.

Kada sredinom 2014. godine bude završena prva faza rekonstrukcije pruge Kruševac-Stalać, vozovi će moći da saobraćaju brzinom od 50 km na čas. U toku ove nedelje, uspostaviće se i tačan red vožnje na deonici Kruševac-Stalać.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply