Obeležena godišnjca od NATO napada na SR Jugoslaviju

U KRUŠEVCU OBELEŽEN DAN SEĆANJA NA POČETAK NATO AGRESIJE: Položeni venci na Spomen obeležje palim junacima

Danas su na Spomen obeležju palim junacima 125 motorizovane brigade u Kruševcu, a povodom 24. marta, Dana sećanja na početak NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine, položeni venci.

Krusevac, NATO

foto: Gradska uprava

Vence su položili komandanrt Garnizona Kruševac pukovnik Rade Rnjaković sa saradnicima, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i predsednik Skupštine grada Kruševca Predrag Vukićević, sekretar Rasinskog upravnig okruga Dejan Jovac i predstavnici boraca 125 motorizovane brigade.

Krusevac, NATO

foto: Gradska uprava

Otpoštovane su sve protivepidemijske mere Kriznig štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije, a povodom ekspanzije virusa Kovid 19, pa zato nisu prisustvovale ni porodice poginulih ratnika i brojna udruženja i pojedinci.

Krusevac, NATO
foto: Gradska uprava

Ova slavna jedinica je odlikovana Ordenim narodnoig heroja i imala je važnu i junačku ulogu u borbi protiv NATO agresora i šiptarskih razbojničkih bandi u odbrani Kosova i Metohije.

Izvor: (Kurir.rs/Ž.M.)

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3651703/u-krusevcu-obelezen-dan-secanja-na-pocetak-nato-agresije-polozeni-venci-na-spomen-obelezje-palim-junacima

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply