Obeležee tri godine katastrofalnog vođenja grada! Ili je možda situacija u gradu sjajna?!

Predrag Vukićević (za govornicom) sa kolegama iz SNS

Vlast i opozicija ponovo u žestokom sukobu, ovoga puta zbog predizbornih obećanja. Na optužbe DS za nerad, naprednjaci kažu da su katastrofu nasledili od njih

  Predrag Vukićević (za govornicom) sa kolegama iz SNS

Predrag Vukićević (za govornicom) sa kolegama iz SNS

 

DOK aktuelna lokalna vlast – koju čine SNS, SPS-JS i DSS – obeležava trogodišnjicu rada uz ocenu da je grad na putu oporavka, opozicija se na ovaj period osvrće kao na „tri godine neuspeha“. Grad je u najvećoj ekonomskoj, komunalnoj i socijalnoj krizi. Zatvaranje fabrika i otpuštanje radnika SNS naziva hrabrom odlukom, odbijajući da shvati koliko građani loše žive u takozvanim reformama – kaže Milivoje Jevremović, u ime Gradskog odbora DS.

Spisak zamerki aktuelnoj vlasti kruševačke demokrate započinju podsećanjem na to da niti su sačuvani veliki privredni sistemi, niti je ispunjeno obećanje o ispitivanju privatizacija. Nema, kažu, ni auto-puta Pojate – Požega i bržeg povezivanja sa Koridorom 10, niti prvog fakulteta, koji je trebalo da bude medicinski… Dijagnostički centar nije postao studentska poliklinika, a zdravstveni nije prerastao u klinički centar.

Jevremović ističe da se od opširnog ekspozea koje je Bratislav Gašić, kao gradonačelnik, predočio 29. juna 2012. ostvarilo samo asfaltiranje ulica i popločavanje trotoara, a izostala su i nova investiciona ulaganja u proizvodnju, te nova radna mesta na lokaciji Košijsko polje. Umesto toga, postavljena je maketa borbenog aviona!

Naprednjaci, s druge strane, odgovaraju da su preduzeća za koje se brine opozicija zatekli „na vešalima“, na koja ih je postavila upravo Demokratska stranka.

– Žao nam je što neka od njih možda neće biti spasena, ali za smrt pacijenta koji je ubijen ne krivi se lekar, već ubica, a vi ste ubice našeg privrednog sistema – odgovara na prozivke Predrag Vukićević, potpredsednik Gradskog odbora SNS, najavljujući hapšenja krivaca za lošu privatizaciju „Trajala“ i FAM, kao i uništavanje HI „Župa“.

Nova vlast je, kaže, nasledila 12,5 milijardi dinara duga u IMK „14. oktobar“ – koji je DS upropastila lošim vođenjem i rasprodajom svih predstavništava i odmarališta u bivšoj SFRJ. Vukićević ističe i da Gašić, uz premijera Vučića, već pregovara o prodaji fabrike i demokrate podseća na to da u prozvodnju ne investiraju ministri i stranke… Razlog zastoja projekta na prostoru Starog aerodroma vidi u „opstrukciji koju vrši DS preko svojih plaćenika“, baš kako što i postavljanje aviona smatra simbolom novog Kruševca, koji će tu biti izgrađen…

Uz uveravanja da se krediti uzimaju zbog sređivanja rektorata budućeg univerziteta, putne infrastrukture i sportskih terena, naprednjaci tvrde i da se sa Koridorom 10 stalo zato što se Vlada koju je činila DS u finansijsku konstrukciju projekta „ugradila“ sa čak 56 miliona evra. Umesto realnih 111 miliona, koliko je potrebno za realizaciju, kažu da su demokrate tražile 167 i – oterale investitore.


RAZLIČITE OCENE

DOK u DS podsećaju da nije ostvareno ni obećanje da će grad dobiti prihvatilište za lica bez adrese, u okviru Gerontološkog centra, iz SNS odgovaraju da je Kruševac grad bez beskućnika!

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Milutin Jeličić Jutka kada izađe iz zatvora ponovo može biti odbornik u Skupštini opštine Brus
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply