Nova najava nastavka radova na izgradnji sportskog kompleksa kod bazena

Foto: S. Pikula

Ceo kompleks trebalo bi da ima dva fudbalska terena, plus dva pomoćna, zatim atletsku stazu, reflektore, kao i zgradu od oko 200 metara kvadratnih u kojoj će se nalaziti svlačionice, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić

Foto: S. Pikula

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić najavio je  da će se u Kruševcu do juna izgraditi sportski kompleks sa atletskom stazom, a da će kompanije “Amiga” i “Minel Šreder” koje se bave proizvodnjom svetiljki za sportsko osvetljenje donirati opremu u vrednosti od ukupno 16 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, “Amiga” će donirati šest stubova za osvetljenje atletskog stadiona,četiri od 19 metara i dva od 24 metra čija je vrednost oko pet miliona dinara, dok će kompanija “Minel Šreder” donirati reflektore koji koštaju 9,7 miliona dinara.

– Kruševac sa ovom donacijom ulazi u red velikih gradova koji će imati dva odlično opremljena stadiona – rekao je novinarima Gašić.

Foto: Marko Todorović

Planirano je da se u martu izgradi atletska staza, kasnije i tribine, dok bi Fudbalski savez Srbije, po ranijim najavama, trebalo da donira veštačku travu, a sponzori FK Napredak, svlačionice od 200 metara kvadratnih.

Gašić je kazao da je vrednost ukupne investicije oko 80 miliona dinara, od čega su 90 odsto donatorska sredstva.

Plan je da se u Kruševcu, odmah nakon izgradnje ovog sportskog kompleksa, u junu održi Balkansko atletsko prvenstvo za juniore.

-Ceo kompleks trebalo bi da ima dva fudbalska terena, plus dva pomoćna, zatim atletsku stazu, reflektore, kao i zgradu od oko 200 metara kvadratnih u kojoj će se nalaziti svlačionice – rekao je ranije Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply