Nova najava nastavka radova na izgradnji sportskog kompleksa kod bazena

Foto: S. Pikula

Ceo kompleks trebalo bi da ima dva fudbalska terena, plus dva pomoćna, zatim atletsku stazu, reflektore, kao i zgradu od oko 200 metara kvadratnih u kojoj će se nalaziti svlačionice, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić

Foto: S. Pikula

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić najavio je  da će se u Kruševcu do juna izgraditi sportski kompleks sa atletskom stazom, a da će kompanije “Amiga” i “Minel Šreder” koje se bave proizvodnjom svetiljki za sportsko osvetljenje donirati opremu u vrednosti od ukupno 16 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, “Amiga” će donirati šest stubova za osvetljenje atletskog stadiona,četiri od 19 metara i dva od 24 metra čija je vrednost oko pet miliona dinara, dok će kompanija “Minel Šreder” donirati reflektore koji koštaju 9,7 miliona dinara.

– Kruševac sa ovom donacijom ulazi u red velikih gradova koji će imati dva odlično opremljena stadiona – rekao je novinarima Gašić.

Foto: Marko Todorović

Planirano je da se u martu izgradi atletska staza, kasnije i tribine, dok bi Fudbalski savez Srbije, po ranijim najavama, trebalo da donira veštačku travu, a sponzori FK Napredak, svlačionice od 200 metara kvadratnih.

PROČITAJ JOŠ:  FK Napredak jedva pobedio drugoligaša i plasirao se u osminu finala Kupa Srbije u fudbalu

Gašić je kazao da je vrednost ukupne investicije oko 80 miliona dinara, od čega su 90 odsto donatorska sredstva.

Plan je da se u Kruševcu, odmah nakon izgradnje ovog sportskog kompleksa, u junu održi Balkansko atletsko prvenstvo za juniore.

-Ceo kompleks trebalo bi da ima dva fudbalska terena, plus dva pomoćna, zatim atletsku stazu, reflektore, kao i zgradu od oko 200 metara kvadratnih u kojoj će se nalaziti svlačionice – rekao je ranije Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply