Nova česma u parku Kosturnica

r4-11

Na trgu Kosturnica u toku su radovi na izgradnji česme, poklona gradu i sugrađanima od Rotari kluba Kruševac

r4-11

Obzirom da se na ovoj lokaciji svakodnevno okuplja veliki broj roditelja sa malom decom, nekoliko srednjih i jedna osnovna škola su u neposrednoj blizini (mladima je ova lokacija i mesto nalaženja i okupljanja) Rotari klub Kruševac je doneo odluku da na ovom mestu izgradi česmu koju poklonjaju svim Kruševljanima.

Već nekoliko godina članovi Rotari kluba imali su ideju da poklon česmom ulepšaju neki od gradskih trgova, ali su se tek sada stvorili potrebni uslovi za to, počev od građevinskih i drugih dozvola, naglasio je predsednik ovog kluba Časlav Ranković

Projekat je na realizaciju čekao nekoliko godina, a sadašnja gradska vlast je imala sluha da projekat uđe u svoju proceduru. Česma se ne gradi od sredstava poreskih obveznika, već isključivo od sredstava kojima raspolaže Rotary Club Kruševac i njegovi članovi, a jedan deo sredstava je dobijen iz Rotary Distrikta 2483 Srbija. Iz tog razloga česma na sebi sadrži detalje rotarijanaca i masona.

Česma će biti visoka metar i 80, sa četiri točeća mesta i sa arhitektonskim rešenjem za prilaz invalida. Postament će biti u obliku zupčanika, jednog od simbola Rotarijanaca. Radovi će biti završeni do Vidovdana, možda i koji dan ranije, gradske i slave Rotari kluba.

Autor česme je mlada i veoma perspektivna Marija Radovanović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply