NOVA Bref Henkel fabrika u Kruševcu – Da li je zaista zapošljeno novih 220 radnika?!

Predsednik Vlade Srbije na otvaranju fabrike u Kruševcu/ Foto: Tanjug

Henkel“ u Kruševcu otvorio novu fabriku. Vučić: Znak prijateljstva sa Nemačkom

 Predsednik Vlade Srbije na otvaranju fabrike u Kruševcu/ Foto: Tanjug

 

KOMPANIJA „Henkel – Srbija“ otvorila je novu „Bref“ fabriku u Kruševcu, gde je uposleno 220 radnika. Ova investicija premašila je 21 milion evra, a namenjena je proizvodnji „bref“ proizvoda i za snabdevanje čak 22 regionalna i evropska tržišta.

 

– Nova fabrika je od velikog značaja za grad Kruševac, kao i domaće tržište uopšte, jer jača privredni potencijal regiona – istakao je na otvaranju premijer Aleksandar Vučić. – Borba za radna mesta je prioritet, stoga otvaranje ovog pogona predstavlja veliki korak ka tom cilju i dokaz je da nemačke kompanije prepoznaju Srbiju kao povoljnu poslovnu sredinu.

Premijer Vučić je istakao da investicija „Henkela“ pokazuje koliko je bilo važno ulagati u prijateljstvo i poverenje koje se stvaralo sa nemačkom državom i privrednicima i istakao da garantuje da će Srbija nemačkim investitorima ponuditi najbolje uslove za poslovanja. Najavio je i da nas očekuju i nova radna mesta i ulaganje kroz pogone „Frizenijusa“ izgrađenog u rekordnom roku, za najmanje 100 novih radnih mesta, te 7. decembra fabrika PKC u Smederevu i skoro raspisivanje tendera za Železaru, te da bi ceo posao mogao biti završen do Božića.

– Brojke pokazuju da polako ali sigurno zemlju izvodimo na pravi put i biće samo trka u vremenu da li je u pravu MMF ili Vlada Srbije u vezi s tim da će naša zemlja biti veoma dobro mesto za život 2016. ili 2017. godine i svi pokazatelji su iz meseca u mesec bolji – ističe Vučić.

Bruno Pjaćenca, član UO „Henkela“ i izvršni direktor sektora „Deterdženti i kućna hemija“, iznosi da ulaganje u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj poslovanja kompanije, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem.

– Ovde investiramo jer smo ostvarili vodeću poziciju za naša tri velika proizvodna programa i naišli na povoljno okruženje i saradnike u Vladi, Gradskoj upravi i u kvalitetnim radnicima – napominje Pjaćenca.

Direktor kruševačkog „Henkela“ Vojkan Marić navodi da ova kompanija posluje u Srbiji više od 12 godina i da se privatizacija kruševačke „Merime“ smatra i danas jednom od najuspešnijih privatizacija u zemlji.

 

U GIGANTU RADI 47.000 LjUDI
NEMAČKI „Henkel“ zapošljava oko 47.000 ljudi širom planete, a lane je ostvario prodaju od 16,4 milijarde evra i profit od 2,5 milijardi evra.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply