Nikad lepše i nikad skuplje?! Koliko košta velelepno kićenje bandera i parkova u Kruševcu?

Koliko košta ukrašavanje grada Kruševca?

Da li ste se zapitali ovih dana, koliko košta kićenje centralnih i perifernih kruševačkih bandera? I kolika će biti potrošnja struje koju će grad, tj. mi, građani Kruševca morati da platimo!

Koliko košta ukrašavanje grada Kruševca?

Svedoci smo svakodnevnog ukrašavanja grada svetlosnim ukrasima koji krase većinu bandera u užem i širem gradskom jezgru. Postavlja se logično pitanje, koliko je koštalo ukrašavanje grada, s obzirom da je gradski budžet popunjen samo 64%, da je budžet za pošoprivredu  socijalna davanja realizovan tek nekoliko desetina procenata, a da nam je grad nikad svetliji!

Najjednostavnijom računicom se dolazi do cifre od preko nekoliko miliona dinara!

Ako jedna najjednostavnija svetiljka nije ispod 1 000 dinara, veće dimenzije 3 000 do 5 000 dinara, a svaka svetiljka u centru grada vredi nekoliko desetina hiljada dinara, i ako uočimo da je grad okićen kako u centralnim ulicama, tako ravnopravno i na periferiji, i tome pridodamo nekoliko velikih ukrasa u parkovima: Kosturnica, ispred Kocke, ispred gradske uprave, na Bagdali, u fontani, svaki kružni tok, pa veliku cenu pomnožimo sa brojem svetiljki, kojih ima više hiljada u celom gradu, iznos je astronomski! Ovom treba dodati i trošak angažovanja specijalizovane firme za postavljanje svetlosnih ukrasa, jer je angažovana firma koja nije iz Kruševca, pa dnevnice radnika, pa troškovi transporta i na kraju trošak struje koji će se tek ostvariti… Cifra utrošena na ukrašavanje grada dostiže više desetina miliona dinara!

Na web sajtu grada Kruševca nije bilo javnog poziva za prikupljanje ponuda za ukrašavanje grada, kako bi se saopštio iznos sa kojim je finansiran ovaj luksuz gradske uprave, što navodi na to da je u pitanje nikad lepši grad po nikad skupljoj ceni za enormno bogaćenje pojedinaca iz vrha lokalne vlasti i firme koja proizvodi i montira svetlosne ukrase!

Lokalni funkcioneri će verovatno reći kako je kupovina ukrasa i sve ostalo donacija privednika. Medjutim, odakle toliko novca? Od koje privrede kada se na prstima mogu izbrojati fabrike koje uspešno posluju!

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply