Nije bilo prosputa u lečenju nastradale žene iz Garevine, koja se ubila skočivši sa zgrade Opšte bolnice!

Bolnica u Kruševcu i dr Slobodanka Jotić

Pacijentkinja se ubila, propusta nije bilo! Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada nije utvrdila propuste u vezi sa lečenjem pokojne D.D.(45) iz sela Garevina kod Aleksandrovca.

 Bolnica u Kruševcu i dr Slobodanka Jotić

KRUŠEVAC – Rukovodstvo Opšte bolnice potvrdilo je da se 11.novembra oko 16,45 dogodilo samoubistvo pacijentkinje D.D.(45) u krugu ove zdravstvene ustanove o čemu su pisale „Novosti“. Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada nije utvrdila propuste u vezi sa lečenjem pokojne pacijentkinje iz sela Garevina kod Aleksandrovca.

 

Nesrećna žena bila je dugogodišnji pacijent psihijatrije, u bolnicu je primljena dan pre skoka sa četvrtog sprata zgrade gde je smeštena u Službi za internu medicinu. U trenutku zbrinjavanja bila je bez svesti usled trovanja lekovima. Nekih 25 minuta posle ponoći pregledao ju je neurolog i potom je zatraženo snimanje skenerom glave kako bi se isključila mogućnost organskog oboljenja koje je dovelo do izmene svesti. CT endokranijuma je bio u granici normalnog.

– Zbog podataka dobijenih od članova porodice o uzimanju veće količine lekova pregledana je i od strane psihijatra koji prepoznaje pacijentkinju kao psihijatrijskog bolesnika lečene u više mahova u Službi za psihijatriju takođe zbog pokušaja samoubistva trovanjem i šalje je po hitnom postupku u Službu interne medicine gde je u Dnevnoj bolnici urađeno ispiranje želuca, rehidratacija – napominje dr Slobodanka Jotić, direktorka bolnice. – Takođe, pacijentkinja je laboratorijski obrađena te je utvrđena izražena anemija zbog čega je po hitnom postupku primila transfuziju određene krvne grupe.

Dežurni doktor je 11. novembra zaključio da se stanje bolesnice nije poboljšalo i pacijentkinja se hospitalizuje na Odeljenje hematologije usled pojave anemije. Tokom lečenja, navodi se između ostalog u saopštenju, „pacijentkinja je sve vreme bila fiksirana, prozor u sobi je sve vreme bio zatvoren, uz nadzor medicinskih sestara gde su u popodnevnoj smeni tokom praznika radile dve medicinske sestre na četvrtom spratu Službe interne medicine gde je bilo još 24 pacijenta”.

– Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada je na osnovu medicinske dokumentacije utvrdila da su preduzete sve potrebne potrebne medicinske i tehničke radnje tokom lečenja pacijentkinje i da nije došlo do propusta u lečenju i sprovođenju medicinske doktrine.

 

DUG ISTORIJAT SUICIDA

U BOLNICI potvrđuju da je D.D. više puta bila hospitalizovana. Zbog pokušaja suicida lečena je od 29. septembra do 21. oktobra ove godine. Nešto pre ove hospitalizacije takođe je bila na psihijatriji, kada je Konzilijum lekara predložio nastavak lečenja u ustanovi višeg ranga – Klinici za psihijatriju u Beogradu, što, kako se dodaje, nije ispoštovano. Porodica, kažu u bolnici, nije dozvolila obdukciju. Prema nezvaničnim saznanjima pretpostavlja se da je pacijentkinja nekako uspela da se oslobodi, dokopa prozora i, nažalost, sprovede svoju nameru u delo.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply