Nema zainteresovanih za kupovinu IMK 14. Oktobra, uskoro prodaja imovine firmi u stečaju!

Foto: Thinkstock

Bila najveća firma u gradu, tri puta je niko neće – Kruševac — Za IMK „14.oktobar“ u stečaju još neće biti objavljivan oglas za prodaju, a u Agenciji ne navode ni kada će prodaja nepokretne imovine Fabrike ulja u stečaju.

Foto: Thinkstock

 

Oglasi za prodaju imovine kruševačkih preduzeća Konfekcija „Zvezda“, „Savremeni dom“ i „Branko Perišić“, koja su nakon neuspešnih privatizacija i višegodišnjeg restrukturiranja otišla u stečaj, trebalo bi da budu objavljeni u prvom kvartalu ove godine, rečeno je Beti u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Od osam preduzeća iz Kruševca, koja su posle neuspelih privatizacija bila u restrukturiranju, šest je završilo u stečaju pošto je prestala zaštita države od poverilaca.

U stečaj su otišla preduzeća „Zvezda“, Fabrika ulja, „Savremeni dom“, Hemijska industrija „Župa“, IMK „14. oktobar“ i pekarska industrija „Branko Perišić“.

Iz stečaja je, kao pravno lice, prodata „Župa“, dok za celokupnu imovinu IMK „14.oktobar“ na tri oglašene prodaje nije bilo zainteresovanih kupaca. Za tu, nekada najveću kruševačku fabriku, prema tvrdnjama lokalnih političara, zainteresovana je češka kompanija „Tatra“.

PROČITAJ JOŠ:  Raspisana aukcija za prodaju 15 plačeva u Kruševcu, najviše u novom naselju Aerodrom

U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika su naveli da je za „14. oktobar“ u pripremi oglas za prodaju pogona u Brusu, a da za lokaciju u Kruševcu još neće biti objavljen novi oglas.

Oglašavanje prodaje dela pokretne imovine Fabrike ulja očekuje se uskoro, dok se rok za prodaju nepokretne imovine ne zna, jer to, po navodima Agencije, zavisi od procene i saglasnosti Agencije za restituciju.

Izvor: B92.net

Facebook Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *