Nema sednice Vlade Srbije na Vidovdan u Kruševcu

Beta/MOS (Darimir Banda)

Svečana sednica Vlade Srbije neće biti održana na Vidovdan u Kruševcu, iako je bila najavljena, izjavio je danas gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Beta/MOS (Darimir Banda)

 

 

„Kruševac na Vidovdan obeležava svoj veliki praznik, 624 godine grada. Za taj dan je bila planirana svečana sednica Vlade, ali je, ipak, neće biti jer Vlada i sutra i u petak ima zasedanja u Beogradu“, rekao je Gašić novinarima.

Gašić je dodao je da će i premijer Srbije Ivica Dačić sutra otputovati u Brisel sa nekim ministrima i da je moguće da će tamo ostati i 28. juna, što je bio dodatni razlog da se ne insistira na održavanju sednice Vlade u Kruševcu.

Na Vidovdan, kada Kruševac obeležava Dan grada, cveće će, kako je najavio Gašić, na spomenik Kosovskim junacima u 12 sati položiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, dok se očekuje da svečanoj sednici Skupštine grada u 19 sati prisustvuje nekoliko ministara i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji će primiti Vidovdansku nagradu.

Posle svečane sednice Skupštine Grada u amfiteatru spomen kompleksa Slobodište će posle obraćanja ministra kulture Bratislava Petkovića biti izvedena premijera predstave „Devetstopetnaesta – tragedija jednog naroda“, koju su, prema tekstu Branislava Nušića, zajednički pripemili Kruševačko pozorište, Narodno pozorište iz Niša i Kulturni centar Loznica.

Kruševac će na Vidovdan, osim predstavnika državnog vrha, ugostiti i oko 15 stranih delegacija gradova pobratima i gradova sa kojima sarađuje.

Gašić je naveo i da je za Vidovdan zakazano potpisivanje sporazuma o bratimljenju sa Kosovskom Mitrovicom, što je učinjeno na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a sa namerom da se podrže Srbi na Kosovu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply