Navijači Novog Pazara prekidali meč u Kruševcu u dva navrata

Nije moglo dugo da prođe bez problema u domaćem fudbalu, a za najnovije su se „pobrinuli“ navijači Novog Pazara, zbog kojih je dvaput prekidan meč u Kruševcu, a onda je Žandarmerija morala da ih, posle nereda, izbaci sa stadiona pri vođstvu Napretka od 2:1.

 

Po prvi put je duel u Kruševcu bio prekinut sedam minuta pre kraja prvog poluvremena, zbog uvredljivih povika sa južne tribine, na kojoj su bile smeštene pristalice gostujućeg tima.

 

Tada je uz obraćanje spikera, koji je pozvao huligane da se primire, a to su učinili i fudbaleri Novog Pazara, ipak došlo do nastavka susreta, da bi se problemi uvećali kako se meč bližio kraju.

 

Hteli da pređu na „istok“
Policija i organi Fudbalskog saveza Srbije nisu hteli da se oglašavaju odmah posle meča, a agencija Beta je nezvanično saznala da je delegat utakmice tražio intervenciju policije zbog neprimerenog skandiranja i tuče.
Prema tim informacijama, gostujući navijači su hteli i da predju na istočnu tribinu da bi se sukobili sa pristalicama domaćih, a uzvikivane su parole koje su kažnjive zakonom.
Policija je ispraznila tribinu sa oko 300 gostujućih navijača, koji su potom napustili Kruševac bez incidenata.

Nedugo nakon što je Napredak poveo preko Božovića, u 80. minutu, počeli su neredi na pomenutoj, južnoj tribini stadiona, usled čega je došlo i do lomljenja stolica, a tek malo kasnije i intervencije Žandarmerije, koja je ispraznila taj deo sportskog objekta u Kruševcu.

 

Utakmica je, uz desetak minuta prekida, ipak privedena kraju, na radost pravih ljubitelja fudbala. Oni koji navijaju za Napredak mogli su da proslave sedmu ovosezonsku pobedu i proboj na deveto mesto, dok gostujućima ostaje da razmišljaju šta to rade od sebe i ugleda svog grada… i, uz to, da sačekaju odluku discplinskih organa koji će možda zatvoriti kapije stadiona Novog Pazara za naredni četvrtak, kada u 24. kolu tamo bude gostovala Crvena zvezda.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply