Naučni klub u Kruševcu

Naučni klub Kruševac

Otvaranje 12 naučnih klubova širom Srbije – Do juna će u 12 gradova širom Srbije biti otvoreni naučni klubovi za promociju i popularizaciju nauke.

Naučni klub Kruševac

 

Prvi od 12 naučnih klubova biće otvoren 5. aprila u Leskovcu, a zatim će svakog utorka se otvarati po jedan naučni klub.

Mreža će obuhvatiti Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikindu, Novi Pazar, Kanjižu i Šabac, najavio je Cenatr za promociju nauke.

Naučni klubovi se otvaraju u prostorijama lokalnih Centara za stručno usavršavanje, a cilj tog projekta jeste decentralizacija promocije nauke.

Koncept naučnog kluba razvijen u Centru za promociju nauke i prvi je radio od 2013. do 2015. godine u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici broj 5.

Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti.

Svaki od naučnih klubova u 12 gradova biće istovetan po dizajnu i načinu rada i sadržaće prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor, a nameštaj je dizajniran tako da odgovara različitim potrebama.

Poslednji u nizu klubova biće Naučni klub Beograd, koji će ponovo biti otvoren u novom prostoru, u Ulici kralja Petra broj 46.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/drustvo/otvaranje-12-naucnih-klubova-sirom-srbije/sdn78fz

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply