Nastradao učenik koji je bio na ekskurziji u Vrnjačkoj banji

Vrnjacka-banja

Petnaestogodišnji učenik L.M. iz Bele Crkve stradao je na ekskurziji u Vrnjačkoj banji. Dečak je pao sa drugog sprata nedovršenog hotela u kućište lifta.

Vrnjacka-banja

Portparolka Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić objasnila je da je u 13.30 sati prijavljen nestanak 15-godišnjeg dečaka iz Bele Crkve koji je bio na eskurziji, a policijske ekipe su odmah izašle na teren.

Posle sat vremena pronađeno je telo dečaka kod hotela „Zvezda 2″, navela je Nikolić.

Dečak je od petka u Vrnjačkoj banji bio na ekskurziji sa grupom učenika škole Dositej Obradović iz Bele crkve. Učenici je trebalo da krenu kući tokom popodneva, ali su pre polaska dobili dva sata slobodno za šetnju po gradu.

Prema rečima učenika, desetak drugova, među kojima je bio i dečak koji je stradao, izdvojilo se od grupe i otišlo do nedovršenog hotela da pogleda Vrnjačku Banju iz te perspektive.

„U trenutku mu je zazvonio mobilni telefon, izdvojio se i ostao da razgovara, mi smo krenuli ka Fontani i shvatili da ga nema, pa smo obavestili nastavnike, a oni su obavestili policiju“, rekla je jedna od učenica, koja je među poslednjima videla L.M.

Na licu mesta bila je sudija Višeg suda u Kraljevu Vesna Radomirović, koja je izjavila da je dečak najverovatnije pao sa drugog sprata nedovršene zgrade, a da će dodatne okolnosti ove tragedije biti poznate po okončanju istrage.

U trenutku nesreće, nastavnici i organizatori ekskurzije bili su u hotelu Fontana, gde su učenici inače bili smešteni, i spremali se za povratak u Belu crkvu.

Meštani, koji žive u neposrednoj blizini hotela, kažu da to nije prvi slučaj i da je prošle godine još jedan učenik teško povređen na istom objektu.

Načelnik odeljenja Ministarstva prosvete za Raški okrug Žarko Milisavljević izjavio je da pod hitno treba preduzeti sve mere da bezbednost dece tokom boravka na ekskurziji bude na najvišem mogućem nivou.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply