Nastavnica francuskog jezika poznata Jutjub kuvarica!

Katarina Kanić snima i montira video fajlove sa kuvarskim receptima

SLUČAJ NASTAVNICE FRANCUSKOG: Nije znala da kuva, a danas deli recepte za 6,5 miliona ljudi – U želji da svoje iskustvo o pripremanju domaćih jela i poslastica podeli sa drugim poslovnim ženama nastavnica francuskog jezika iz Kruševca Katarina Kanić je pokrenula Jutjub kanal koji je ostvario više od 6,5 miliona poseta!

Katarina Kanić snima i montira video fajlove sa kuvarskim receptima

 

Katarina kaže da je Jutjub kanal „Kuvaj uživo“ pokrenut sasvim slučajno.

 

– Kada sam se udala nisam znala ništa da skuvam. Mama mi je rano umrla i nisam stigla da od nje naučim. Kuvala nam je svekrva koja je zbog bolesti prestala i odjednom sam došla u poziciju da kuvam za tri deteta. Njihovi komentari tipa „nije dobro“, „nije kao bakino“ dovodili su me do očaja – priseća se Katarina, majka Milice (12), Bogdana (9) i Helene (6).

Milica i Bogdan sada obožavaju maminu kuhinju Foto: RAS Srbija Milica i Bogdan sada obožavaju maminu kuhinju

Pokušala je da neznanje savlada uz pomoć interneta ali je to išlo dosta traljavo.

– Pronalazila sam razne, uglavnom francuske kanale i sajtove ali nisu bili od velike pomoći. Oni ne objašnjavaju kako se pravi pasulj sa suvim rebrima ili proja. Zato sam odlučila da snimim svekrvu Živanu kako sprema jela. Poenta je da se objasni svaka sitnica, na primer koliko dugo se muti šlag ili margarin, da li je u testo neophodno staviti sodu bikarbonu. Kod početnika u kuvanju se ništa ne podrazumeva – objašnjava Katarina.

Posle svekrve, Katarina je snimala i tetke, strine, kume, rođake kako spremaju omiljena jela i odlučila da njihove tajne podeli sa posetiocima Jutjuba.

Na početku snimala  svekrvu Živanu kako sprema jela Foto: RAS Srbija Na početku snimala svekrvu Živanu kako sprema jela

Do sada je kanal „Kuvaj uživo“ zabeležio više od 6,5 miliona poseta i po tome je jedan od dva najposećenija kanala u Srbiji sa savetima za kuvanje. Recepti imaju i po 10.000 pregleda dnevno, a samo recept za pripremanje krofni videlo je skoro 600.000 ljudi!

– Postavljamo po jedan recept nedeljno, a biramo na osnovu onoga što spremamo u kući. Jedno od dece je malokrvno pa smo kući spremali sok od cvekle i recept odmah podelili na internetu. Trudim se da se svaki detalj vidi, da sve bude precizno. Snimanje i montažu radim sama, tako da mi je za svaki snimak potrebno po nekoliko sati. Dobijamo dosta mejlova u kojima nas hvale ali i traže određene recepte, najviše torte – govori preduzimljiva nastavnica francuskog jezika.

Uprkos velikom broju posetilaca i brojnih pohvala za Katarinu, koja predaje u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Kruševcu, sve ovo je – hobi.

– Ja sam žena koja radi, imam tri deteta i jednostavno nemam vremena ni mogućnosti da mi neko jelo ne uspe! Verujem da ima još dosta žena koje su u slučnoj situaciji i da im moji saveti pomažu. U poslednjih par godina sam se izveštila kao domaćica mada su Jutjub i internet čudo! Kada sam počela nisam znala pet jela da spremim, a sada važim za superkuvaricu – uz osmeh dodaje Katarina koja veliku podršku ima od supruga Aleksandra i , naravno, dece, koja sada obožavaju maminu kuhinju.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply