FK Napredak preduzeo sve mere za organizaciju utakmice sa FK Novim Pazarom

Fudbalski klub Napredak preduzeo je sve propisane mere pravilnikom Fudbalskog saveza Srbije u organizaciji utakmice sa Novim Pazarom, rekla je portparol kluba Valentina Vasić i istakla da navijači Kruševljana nisu učestvovali u neredima.

„S obzirom da je utakmica 23. kola između fudbalskog kluba Napredak i fudbalskog kluba Novi Pazar proglašena utakmicom visokog rizika, mi smo preduzeli sve mere propisane Pravilnikom koje se primenjuju u ovakvim situacijama“, navela je Vasić.

Prema njenim rečima, navijači Napretka nisu učestvovali u tuči koja je nastala najpre između navijača Pazara, kao ni u njihovo sukobu sa policijom i žandarmerijom. Ona je ovom prilikom podsetila da policija prilikom ovakvih utakmica snima dešavanja u publici.

 

„FK Napredak osuđuje nasilje na sportskim priredbama i svaki vid nasilja uopšte“, zaključila je Vasić prenoseći stav rukovodstva kluba.

 

Tim povodom, oglasila i kruševačka policija rečima da se „sada radi na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti“.

 

Utakmica je dva puta bila prekinuta. Krajem prvog poluvremena pristalice Novog Pazara lomile su stolice na stadionu Napretka nakon izjednačujućeg gola domaćeg tima, da bi u drugom delu nastavili sa huliganskim ponašanjem.

 

Neredi na tribinama usledili su kada je poništen gol Pazaraca u 69. minutu, a kulminirali su kada je Božović zatresao mrežu gostiju za pobedu Napretka od 2:1. Gostujući navijači ponovo su lomili stolice i uzvikivali uvredljive parole, pa su nakon intervencije policije izbačeni sa stadiona.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply