NAMEŠTALJKA NEZADOVOLJNOG PACIJENTA?! Privedeni doktor drugi u Srbiji po ocenama, jedan od najcenjenijih lekara, sa najviše izabranih pacijenata, najuspešniji kruševački ginekolog specijalista!

Nedavno je u Kruševcu priveden lekar specijalista ginekologije V.S, pod optužbom da je od pacijenta primio novac da bi uradio ginekološki pregled i analizirao rezultate. I ništa nebi bilo sumnjivo da je u pitanju lekar sa lošom reputacijom i sumnjivim moralnim vrednostima. Medjutim, u pitanju je lekar visokog moralnog integriteta, najuspešniji kruševački specijalista ginekolog i jedan od najuspešnijih lekara u Srbiji u svojoj struci, po svim parametrima, koga pacijenti vole i zašto se kod njega i leče u najvećem broju.

Činjenice govore same za sebe o kakvom lekaru specijalisti i čoveku se radi.

Privedeni lekar specijalista Doma zdravlja, službe Dispanzera za žene, je DRUGI lekar ginekolog u Srbiji po oceni za svoj rad, tako da je sa ocenom 9,64 najviše rangirani kruševački doktor na teritoriji cele Srbije (9,7 je prva ocena, a koju ima samo jedan lekar u Srbiji). Ostali kruševački lekari ginekolozi imaju ocene za svoj rad 7,49, zatim 2,9, pa 2,6 i 2,22. Prosečna ocena lekara u Srbiji je oko 5.

Lekaru V.S. poverenje je ukazalo 6599 pacijenta, što je 4. mesto u Srbiji po broju izabranih pacijenata za jednog lekara, što ga opet određuje kao najuspešnijeg kruševačkog lekara specijalistu ginekologa. Dok ostale kolege imaju mnogo manji broj pacijenata, pa tako sledeći kruševački lekar ima 3989 izabrana pacijenta, pa sledeći 2307, sledeći 1608 i na poslednjem mestu je lekar sa samo 1350 pacijenata. Zaključak je da malo manje od polovine svih pacijenata kruševačkog Doma zdravlja ima poverenja i leči se kod doktora V.S.

Sledeće, a zbog čega pacijenti vole ovog lekara je što je njegovo radno vreme od 7h do 14h, počinje rad sa pacijentima striktno na vreme a takođe na vreme i završava rad sa pacijentima, dok pauze uopšte ne pravi. Tako da tokom dana primi veliki broj zakazanih pacijenata, dok redovno prima i nezakazane pacijente, a prima i pacijente drugih lekara! Zato što radi striktno na vreme i ne praveći pauze, nije omiljen u svom koletivu. Jer ostavlja pozitivan primer ostalima kako treba uzorno raditi u državnoj službi i kako se treba ophoditi prema pacijentima koji su mu ukazali poverenje. Kada je medicinska sestra u gužvi, a što je česti slučaj zbog velikog broja pacijenata, čak i sam traži kartone pacijenata i priprema ih medicinskoj sestri.

Pored toga što puno radi i kolegama nameće kako bi i oni trebali da rade, u kolektivu nije omiljen medju svim kolegama i zbog toga što je neposredan i direktan. A iznošenje direktnih i otvorenih stavova često zna da bude bolno i neprihvaćeno, ili prihvaćeno sa sujetom i prezirom, iako je istinito. Takav je i sa pacijentima, direktan i otvoren. A takav je bio i u vremenu podele Doma zdravlja i Opšte bolnice, kada se mnogim rukovodiocima Bolnice zamerio jer nije dozvolio da se imovina Doma zdravlja rastura i otuđuje, poklanja drugoj ustanovi. Kao načelnik službe imao je potpunu podršku svih kolega da istraje u nameri da zaštiti Dom zdravlja i imovinu kojom raspolažu, u čemu je i uspeo, a kasnije i podneo ostavku iz moralnih razloga, jer nije želeo podleći političkim pritiscima i odlukama donešenim izvan ustanove.

Lekar V.S. svake subote u 8h dolazi na posao kako bi završio posao koji nije moguće završiti tokom redovnog rada. S obzirom da nije u obavezi da radi svake subote, a kako bi svi pacijenti bili zadovoljni, SVAKE subote dolazi na posao i pregleda prikupljene pločice za „Papa“ test, tako da analize koje sam vrši za svakog pacijenta stižu veoma brzo po uzimanju.

Doktor V.S. ima najviše potrebnih edukacija u ovoj službi Doma zdravlja, a to su edukacije sticane na stručnim i obaveznim seminarima, edukacije potrebne za svakodnevni rad za dijagnostifikovanje i praćenje nespecifičnih i specifičnih bolesti.

Da je V.S. čovek od morala i integriteta, potvrđuje i činjenica da je u timu za akreditaciju ginekoloških i srodnih ustanova na teritoriji Rasinskog okruga, i čije se mišljenje i reč visoko cene.

Skoro pa jedini je lekar koji NE RADI u privatnoj ambulanti i ne zahteva od pacijenata da se leče u privatnim kruševačkim ambulantama, u kojima se pregledi plaćaju. Već po potrebi, pacijente šalje isključivo u državne ustanove, bilo da je to kruševačka Opšta bolnica ili nadređene ustanove, u ustanove u kojima je lečenje pokriveno zdravstvenim osiguranjem, o trošku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. A za pacijente koje je uputio na dalje preglede i lečenje se interesuje i brine.

Porodičan čovek koji je vaspitao i školovao svoju decu kao intelektualce, sa moralnim pogledom na svet, uvek se trudio da svojim poštenjem i vrednim radom pokaže okolini kakav čovek treba biti. Pa tako niti puši niti pije alkohol, niti je to ikada radio, čak ni kafu ne pije, ne kocka se, ne ide po kafanama i kafićima, a koliko je pedantan uvek je vodio računa i o ishrani!!! Jedan je od retkih lekara koji i dalje vozi stari automobil, od preko 20 godina starosti. A živi skromno, deli kuću sa svojim bratom koju su nasledili od svojih roditelja. Za sobom ima vrednu pažnje sportsku karijeru, i jedan je od najcenjenijih stručnjaka u Srbiji u oblasti edukacije fudbalskih sudija, a iz sporta se povukao ponovo iz moralnih razloga, razlog je napisao Ivo Andrić: „Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati”.

Nikada nije bio član nijedne političke partije, iz razoga što se u pređašnje i današnje vreme politikom najčešće bave neobrazovani, ili u najmanju ruku ljudi sumnjivih moralnih načela.

Kako do trenutka privođenja i pritvora nije bilo niti jedne pritužbe na eventualnu zloupotrebu i nesavestan rad ovog doktora, a pre svega Čoveka, ostaje nagađanje o razlozima privođenja lekara koga pacijenti vole, koji je najuspešniji lekar kruševačkog Doma zdravlja, po svim parametrima, a i jedan od najuspešnijih u Srbiji. Ostaje i pitanje da li je pacijentkinja koja je prijavila lekara sama izmislila da joj je lekar tražio novac – mito, nezadovoljna opštim stanjem u zdravstvu i eventualnim čekanjem od par dana na svoje rezultate!

 

Za razliku od ovog slučaja, gde činjenice govore o moralnom kredibilitetu ovog lekara, niko se do sada nije bavio korupcijom na Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice Kruševac, gde je javna tajna koliko lekari naplaćuju za porođaj, gde se pacijenti upućuju u privatne ambulante na skrininge i preglede, gde svi lekari, osim izuzetno jednog koji je takođe bio predmet policijske obrade, ali bukvalno svi rade u privatnim ambulantama i u toku radnog vremena, dok na posao dolaze sa zakašnenjem a rad sa pacijentima počinju tokom dana kada požele, i gde lekari i načelnici voze automobile i džipove najnovije generacije, čije su cene neretko i po više desetina hiljada ili čak i sto hiljada evra!

Niko od rukovodstva Opšte bolnice ili od policijskih službenika zaduženih za korupciju se nije zapitao kako i koliko ovi lekari rade i odakle im novac za luksuz i skupocene automobile ako rade u državnoj službi i zvanično samo povremeno u privatnim ambuulantama.

 

Ovaj tekst je napisan na osnovu više poruka pristiglih na FB stranicu Kruševac Info od strane mnogih pacijenata doktora V.S. i od strane zaposlenih u ustanovi u kojoj ovaj lekar radi, a i na osnovu sprovedenog istraživanja o ovom lekaru – Čoveku.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “NAMEŠTALJKA NEZADOVOLJNOG PACIJENTA?! Privedeni doktor drugi u Srbiji po ocenama, jedan od najcenjenijih lekara, sa najviše izabranih pacijenata, najuspešniji kruševački ginekolog specijalista!”

 1. Jelena kaže:

  Dvadese godina idem kod ovog lekara,isti je u svemu,nije se promenilo nista,od pocetka rada u 7h ,bez pauze,prozivanja pacijenata kada sestre nema,on trazi kartone,nikada ni jednu zenu nije vratio,to je jedini lekar za primer svim ostalima. Da smo neki narod pa da ustanemo u odbranu za ovakvog coveka,da se okupimo i branimo njegovu cast!

 2. Jelena Vučić kaže:

  Podrška doktoru Simiću.Čovek koji nikad ni jednu pacijentkinju nije vratio.Ko prima i pacijentkinje drugih … ovako da prođe.Hvala njemu na požrtvovanosti,i hvala mu u ime svih nas koje smo zahvaljujući njemu iznele visokorizične trudnoće i postale majke.U tekstu ima jedan citat i zato necu da ga navodim u komentaru

 3. Ana kaže:

  Sramota, jedini doktor koji savesno obavlja svoj posao, jedini koji pocinje posao tacno na vreme, ne pravi pauze, proziva pacijente….prosetajte se malo po odeljenju ginekologije da vidite sta rade pojedini zaposljeni lekari!!! Podrska velikom coveku i velikom doktoru Simicu!!!

 4. Ruzica kaže:

  Poznaajem coveka licno citav zivot!!Odlican lekar divan covek veliki strucnak. Oodrska od sveg srca Vladi!!

 5. Neda kaže:

  Tvrdim da je Dr. Simic jedan od najpostenih doktora i stojim iza toga da mu je namesteno. Suprotno moze da komentarisu samo oni koji ga ne poznaju. Zato zadrzite svoje komentare na stranu.

 6. Ljiljana kaže:

  Treba uhvatiti nazovi“gospodju“koja ga je prijavila da prizna za koga radi i zasto je bas njega najpostenijeg doktora ocinkarila….Podrska za doktora Simica

 7. zlatastojanovic kaže:

  Podrska Vladi Simicu, najboljem ginekologu za koga znam. Trebalo bi juriti i hapsiti one koji su nam krali drcu. Jos ne videh nijednog uhapsenog.

 8. vrica stajic kaže:

  najbolji lekar bio i ostao medju ostalim lopovima svi ostali primaju mito nikada nije potrazio dinar jedan moj je ginekollog vec 11 godina obe trudnoce mi je vodio a ta pavijetkinja koja ga je prijavilaa deli ce joj dusa ima li ona decu uopste da bi ga lazno optuzila sigurno je ona primila neki mito od drugih lekara koji mrze doktora Simica nikada ostali ginekolozi ako uopste i mogu da se nazivaju po tim imenima nece imati pacijenta toliko kao doktor Simic i poverenje jer vecinu njih je kupilo diplloma i zaposlili se preko stranaka lopovska drzava sram bilo i kolege njegove trebaju da mu daju podrsku jer bilo kom doktoru da se tako nesto desilo doktor simic bi dao podrsku njima a toj zeni neka vidi dece joj dusa za lazno optuzivanje vratice joj se gorom merom jer nikada bog neudara na njegga nego na njegove voljene verujem u boga i svako ko lazno optuzuje bog je veliki presudice mu

 9. N.N. kaže:

  Mene je u ime kolega mnoooogo sramota…a o tom olosu koja je na sto bacila tih 100 evra ,a on uzeo i posao za njom da joj vrati …..nadam se da ce joj pakao biti mali…!!!!

 10. N.N. kaže:

  Zelim tom olosu i njenim bliznjima pakao od zivota…
  A kolegama po zasluzi….

Leave a Reply