Naloženo hapšenje i privođenje Milutina Jeličića Jutke koji se nije pojavio na zadnjem ročištu na sudu zbog navodne bolesti, a svakodnevno je u političkoj predizbornoj kampanji!

SUD NALOŽIO PRIVOĐENJE JUTKE: Nije se pojavio na suđenju, samo advokat došao na prvo ročište

Jutka Foto: YoutubePrintscreen/Insajder Video

Šešelj u sudnici u ulozi Jeličićevog pravnog savetnika

Suđenje Milutinu Jelečiću Jutki, smenjenom prvom čoveku opštine Brus, zbog seksualnog uznemiravanja sekretarice Marije Lukić, odloženo je za 19. jun, a naloženo je i njegovo privođenje ukoliko se ni tog datuma na pojavi u sudu.

Pred Osnovnim sudom u Kruševcu još pre početka zakazanog suđenja okupio se veliki broj žena koje su došle da podrže Lukićevu dok se Jutka ni na ovom ročištu nije pojavio. Suđenje je inače u završnoj fazi i prema dosadašnjim najavama do kraja meseca se očekuje presuda. Danas je trebalo da odbrana i tužilaštvo iznesu završne reči.

Ispred suda je bio veliki broj žena koje drže plakate podrške za Mariju – „Stop seksualnom uznemiravanju žena“, „Pravda za Mariju – „Žena hrabrost“ samo su neki od transparenata koje nose žene ispred suda u Kruševcu.

Optuženi Jeličić još se nije pojavio na suđenju, ali je došao njegovo advokat Zoran Golubović.

PROČITAJ JOŠ:  Pri neprilagođenoj brzini pokušala da pretekne drugo vozilo pa se zakucala u betonsku banderu koju je otkinula!

Podsećamo, prošle su pune dve godine od kako je Marija Lukić na Fejsbuku objavila deo od 15.000 SMS-a koje je tokom dve godine dobijala od svog nadređenog Milutina Jeličića.

Suđenje je počelo krajem 2018. godine, ročišta su više puta odlagana zbog izostanka advokata odbrane, ali i navodnih zdravstvenih problema Jeličića. Jutka je na suđenju tvrdio da je ceo ovaj postupak pokušaj njegove političke diskreditacije.

Ostala je zabeležena i njegova izjava da je sa njegovog službenog telefona bilo ko mogao da šalje poruke.

Sudski proces nije počeo u Kruševcu, nego u Brusu. Naelektrisana atmosfera ispred suda pretila je nekoliko puta da preraste u fizički obračun Jutkinih pristalica i organizacija koje su došle kako bi pružile podršku Mariji Lukić.

Marija kaže da je mnogo teže bilo dok se suđenje odvijalo u Brusu, gde je sudija bio „pod Jeličićevom kontrolom“ zbog Jutkinih rodbinskih i prijateljskih veza s predsednicom suda.

U julu 2019. odlukom Vrhovnog kasacionog su“,da suđenje je prebačeno u Kruševac. Pritisci su, kako tvrdi Marija, kulminirali pojavljivanjem Vojislava Šešelja u sudnici u ulozi Jeličićevog pravnog savetnika, iako je optuženi prethodno imao pravni tim od pet advokata. Sud to nije dozvolio, ali je haški osuđenik nastavio da dolazi na ročišta.

PROČITAJ JOŠ:  Poplomljeno staklo na prostorijama Srpske radikalne stranke u Kruševcu

Jeličić je tokom suđenja, koje traje više od godinu dana, negirao sve optužbe, a prijave koje je, pored Marije Lukić, protiv njega podnelo još šest žena nisu ni dospele do suda jer ih je tužilac odbacio zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza.

Izvor: SrbijaDanas.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/hronika/sud-nalozio-privodenje-jutke-nije-pojavio-na-sudenju-samo-advokat-dosao-na-prvo-rociste-2020-06-10

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply