NAKON ODRŽANE SPASILAČKE VEŽBE VATROGASAC ISPAO IZ ČAMCA, ISEKLA GA ELISA MOTORA: Kolege šokirane, jer je vatrogasac koji je upravljao čamcem u trenutku nesreće UHAPŠEN!

Njegoš Radosavljević (28), pripadnik Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kruševca, utopio se u ponedeljak u jezeru Ćelije. Potraga za njim trajala je satima, a onda su ronioci u noćnim satima pronašli njegovo telo. Kada su ga izvukli, na njegovom telu konstatovane su povrede slepoočnice i ramena, pa se pretpostavlja ga je zakačila elisa motora sa čamca.

Njegoš Radosavljević Foto: Facebook / Privatna arhiva

Nesreća se dogodila u popodnevnim satima nakon spasilačke vežbe na jezeru Ćelije kod Kruševca, a na koju je ekipa vatrogasaca bila poslata po nalogu MUP-a.

Kako saznajemo, radilo se o vežbi izvođenja funkcionalne probe čamca i motora u kojoj su učestvovali pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kruševca.

Prema nezvaničnim informacijama, sve se odigralo nakon što je vežba bila završena. Njegoš je navodno bio u čamcu sa još petoricom svojih kolega, od kojih niko nije imao dozvolu za upravljanje čamcem. I tokom trajanja vežbe čamcem su upravljali isti pripadnici vatrogasno-spasilačke službe, pa se postavlja pitanje ko je iz MUP-a naredio vežbu ako niko nema položeno za upravljanje čamcem?! Nezvanično se pominje i da su u jednom momentu čamcem došli do obale i trojica pripadnika ove službe su izašla iz čamca, a u njega su, navodno, ušle tri devojke sa kojima su momci nastavili da voze po jezeru.

PROČITAJ JOŠ:  Milutin Jeličić Jutka pravosnažno optužen, ali i dalje nije u zatvoru, ne zna se ni kada će završiti iza rešetaka!

– Završili su obuku i ostali duže na jezeru. Odlučili su da se provozaju čamcem. Najverovatnije se radilo o rizičnoj vožnji sa naglim skretanjem i kočenjem. Spasilac se najverovatnije neoprezno držao za čamac, ispao i elisa motora je prešla preko njega – kaže izvor „Blica“ upućen u istragu.

Njegoš Radosavljević Foto: Facebook / Privatna arhiva
Njegoš Radosavljević

Odmah je počela intenzivna potraga za vatrogascem koji je uapao u jezero, a u potragu su se oko 18.30 časova uključili i pripadnici odreda žandarmerije i specijalizovani tim za spasavanje na vodi i pod vodom iz Kraljeva. Nekoliko sati kasnije, oko 21, pronađeno je Njegoševo telo.

Uhapšen vatrogasac koji je upravljao čamcem

Njegošev kolega, Slobodan K. (38) iz Kruševca, koji je u kobnom trenutku upravljao motornim čamcem, uhapšen je zbog zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer nije imao dozvolu za upravljanjem čamca. Iako je prethodno, po nalogu MUP-a, takođe bez dozvole, čamcem upravljao u vežbi izvođenja funkcionalne probe čamca i motora.

Kako su saopštili iz MUP, u trenutku nezgode na jezeru kod Kruševca nastradali vatrogasac-spasilac nije bio na dužnosti, a tačni uzroci utapanja biće utvrđeni tokom istrage.

PROČITAJ JOŠ:  DR Bojan Pecić, dugogodišnji načelnik Pedijatrijske službe Doma zdravlja u Trsteniku i jedan od najuvaženijih lekara u ovom gradu, preminuo je sinoć u Kliničkom centru Kragajevac,

– Nastradali spasilac je bio u šortsu kada su njegovo telo izvukli, što jasno govori da se sve desilo nakon vežbe – kaže ovaj izvor „Blica“.

„Bio je kolega za primer“

Inače, kako saznajemo Njegoš je poslove pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu obavljao nepune dve godine. Spasioci iz jedinice su zatečeni njegovom smrću, jer je važio za uzornog kolegu.

Mislili da mu je pozlilo

Telo Radosavljevića poslato je na obdukciju.

– Kako je tačno došlo do nesreće, biće ustanovljeno istragom. Sve osobe koje su bile tog dana na MUP-ovoj spasilačkoj vežbi, a koji su se vozili čamcem, dale su izjave – objasnio je naš sagovornik.

On dodaje da navodno niko od njih nije video trenutak Njegoševog pada.
– Kada su shvatili da je upao u jezero, pomislili su da mu je pozlilo i da je zbog toga pao – kaže sagovornik.

Telo Njegoša Radosavljevića izvučeno je iz jezera sedam sati posle tragedije.

Izbegao s Kosova

BIO JE ODLIČAN PLIVAČ

Nebojša Radosavljević bio je rodom sa Kosova i Metohije, a sa porodicom je izbegao 1999. godine.

– Odrastao je na tom jezeru. Bio je vedrog duha, uvek dobro raspoložen. Bio je omiljen u društvu. Njegova porodica je za vreme bombardovanja izbegla s Kosova, da sačuvaju žive glave. Odlično je plivao i da se prilikom pada nije povredio, sigurno bi se izvukao – rekao je poznanik porodice Radosavljević.

Izvor: Blic/Kurir/Beta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply