Nakon apsurda zvanog Necenzurisane laži, u pozorištu čuvenom po cenzurisanju predstava i eliminisanju nepodobnih umetnika, igraće se predstava Buzdovan

Cenzurisana država sa necenzurisanim lažima

Cenzurisana država sa necenzurisanim lažima – Urnebesna komedija „Buzdovan“ premijerno će biti izvedena polovinom oktobra u okviru obeležavanja 70 godina postojanja profesionalnog pozorišta u Kruševcu.

Cenzurisana država sa necenzurisanim lažima

 

Pre „Buzdovana“ u istom tom teatru, valjda kao deo jubileja, postavljena je još jedna urnebesna komedija – „Necenzurisane laži“, po scenariju i režiji Službe za informisanje SNS i njihove „trepćuće“ šefice Vladanke Malović.

 

Izložba na kojoj je dve hiljade tekstova, karikatura i naslovnih stranica pre toga je mesec dana zabavljala posetioce Galerije „Progres“ u Beogradu, a njena najavljena turneja po Srbiji, krenula je iz Kruševca, privatnog grada Bratislava Gašića, ražalovanog ministra odbrane. I to baš iz pozorišta koje je nadaleko čuveno po cenzurisanju predstava i tihom eliminisanju velikih ali politički nepodobnih umetnika, poput Kokana Mladenovića, Branislava Trifunovića i Marka Šelića Marčela.

Tako se apsurd zvani „Necenzurisane laži“ nastavio novim apsurdom i to je samo prirodno stanje stvari u zemlji gde se sve što je napisano protiv bogolikog premijera i njihovih nešto manje bogolikih apostola proglašava „lažima“.

Kada je obilazio beogradsku izložbu, premijer je i sam pokazao da je ta izložba vrh političkog „treša“ i genijalnog besmisla pravljenog za ljude koji minuciozno čitaju Informer i pasionirano gledaju Pink.

Na primer, u dnevniku Pinka izjavio je da devedeset odsto tekstova na izložbi nikada ranije nije video, da bi deset minuta kasnije novinarima izjavio: „Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o čemu i ni po jednom ozbiljnom pitanju“.

Iz toga se da zaključiti da je Vučić za pola sata boravka na izložbi uspeo da pročita oko 2.000 tekstova koje nikada ranije nije video. Što je novi svetski rekord u brzom čitanju zidnih novina.
Najviše je komentarisao karikature što ukazuje da će se sledeća SNS izložba zvati ili „Karika koja nedostaje“ ili „Karikaturista koji nedostaje“. Pošto će neki od zastupljenih karikaturista verovatno u međuvremenu makar privremeno nestati iz čitalačkog vidokruga.

Izložba ‘Necenzurisane laži’ je ogledalo vlasti, a ne ‘eksponata’ – napisali su krajem jula u saopštenju novinari i karikaturisti čiji se „radovi“ pojavljuju na ovoj izložbi.

I tada je bila ogledalo, a to tek sada postaje. Jer, ako cenzuru uvedete čak i u pozorišta, bastion slobodomislećih ljudi u svim režimima, sve su veće šanse da stvorite „Cenzurisanu državu sa necenzurisanim lažima“. A poruka ove izložbe i jeste: „Sve što u Srbiji nije cenzurisano, to je laž“. Dok je sve cenzurisano – istina.

Izvor: Danas.rs

Link: http://www.danas.rs/dijalog.46.html?news_id=327393#sthash.VioVtlFT.dpuf

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply