Najviše obolelih od Korona virusa u poslednje vreme u Brusu, u Kruševcu 295 osobe zaraženo Covid 19 virusom, ima li još postelja na Infektivnom odeljenju Kruševačke bolnice?!

KORONA U RASINSKOM OKRUGU – U Kruševcu 295 zaraženih, najviše novoobolelih u Brusu
Krusevac01 krug bolnice foto s.milenkovic Foto: S. Milenković / RAS Srbija

U protekla 48 sata u Rasinskom okrugu evidentirana su još četiri slučaja virusa korona, pa tako ukupan broj zaraženih od ove opake bolesti iznosi 442.

Novi pozitivan pacijent je potvrđen u Kruševcu i sada lista iznosi 295 lica. Dva nova zaražena lica su iz Brusa (gde je najveće povećanje u poslednje vreme), što čini ukupno 49, a jedan je iz Varvarinu, gde je do sada ukupno inficirano 27 lica.

Ostao je nepromenjem broj obolelih od korona virusa u ostalim opštinama Rasinskog okruga i to: u Aleksandrovcu 54, Ćićevcu 10 i Trsteniku 7.

Prema rečima dr Dragana Vuksanovića, direktora Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, epidemilološka situacija u Rasinskom okrugu je na nivou proseka Republike i nije zabrinjavajuća.

Postavlja se pitanje i logično je razmišljanje, ako je ovoliko zaraženih i svakodnevno raste broj zaraženih, ima li mesta na Infektivnom odeljenju bolnice u Kruševcu? S obzirom da nema zvaničnog obraćanja rukovodstva Opšte bolnice Kruševac o broju pacijenata i broju zauzetih i slobodnih kreveta, često je razlog ćutanja prikrivanje trenutne situacije, bojazan građana Kruševca je oprevdan!

PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply