Najnovija ograničenja rada za trgovce i ugostitelje u Kruševcu, zbog preteće epidemiološke situacije

ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE Nova ograničenja rada za trgovce i ugostitelje u KruševcuNIS01 Kafici u Nisu poceli sa radom foto Branko Janackovic

Štab za vanredne situacije grada Kruševca doneo je nove odluke u skladu sa epidemiološkom situacijom i predstojećim vremenskim uslovima, a prva među njima se odnosi na ograničenje rada trgovačkih i ugostiteljskih objekata zatvorenog prostora.

Kako je objavljeno na sajtu Grada Kruševca, ograničenje rada će se odnosti i na tržne centre, markete, kafiće, barove, restorane, hotele, hotelske restorane, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i ostale zatvorene objekte.

Radno vreme u zatvorenim objektima je do 23 sata, dok će rad u otvorenim prostorima – baštama, biti ograničen do 1 sat posle ponoći,uz, kako se navodi, strogo poštovanje svih epidemioloških i sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Srbije.

„Nalaže se i striktno poštovanje epidemioloških mera u javnom prevozu, zatvorenom prostoru, javnim, kulturnim zdravstvenim, socijalnim i školskim ustanovama, koje propisuju nadležni organi, a uz nadzor nadležnih inspekcijskih organa“, navodi se u odlukama Štaba za vanredne situacije Kruševca, koje potpisuje graodnačelnica Jasmina Palurović.

Mere podrazumevaju i nastavak pojačanog inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije i Komunalne milicije u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac.

Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada.

Od početka epidemije kovida-19 potrvđen je kod 1.493 osobe u Rasinskom okrugu, izlečeno je 1.415, a prema zvaničnim podacima, preminula su 53 pacijenta.

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zbog-epidemioloske-situacije-nova-ogranicenja-rada-za-trgovce-i-ugostitelje-u/dmh700x
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply