Najavljeno otvaranje turske fabrike tekstila koja će uposliti 1000 radnika!

Turska kompanija „CCM moda“ otvara fabriku u Kruševcu – Do 2019. posao za 1.000 radnika

Tekstilna kompanija „CCM moda“ iz Istanbula otvoriće u objektima Hemijske industrije „Župa“ proizvodnu fabriku u Kruševcu, dogovoreno je na sastanku koji je 4. februara 2016. godine održan u Gradskoj upravi, prenosi Radio-televizija Kruševac.

Investicija će se realizovati postepeno, a u skladu sa tim i rekonstruisati objekti. Prvi objekat je površine oko 2.500 kvadrata, a obaveza grada je rekonstrukcija koja podrazumeva krečenje, protivpožarnu dozvolu, izolaciju plafona, elektroinstalacije u skladu sa zahtevima proizvodnje, antistatički pod, zamenu stolarije, ograđivanje prostora i uređenje kancelarijskog i prostora za presvlačenje.

Pomenute investicije će se realizovati postepeno, a u prvom krugu biće zaposleno 250 radnika, zatim još toliko. U planu je i obuka koja će trajati 45 dana.

Rokovi za završetak svih aktivnosti su od 20. aprila do 1. maja, kada se očekuju mašine iz Japana vrednosti skoro 1,5 mil EUR.

Na sastanku je bilo reči i o Vladinim podsticajima turskom investitoru, tako da se polovinom marta očekuje potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije, „CCM mode“ i Grada Kruševca koji će biti krovni dokument za sve buduće radnje, a namera investitora je upošljavanje 1.000 radnika u naredne tri godine.

Buduće privredno društvo zvaće se „Tibet moda“, navedeno je na zvaničnom sajtu Kruševca, a narednih dana očekuje se dolazak inženjera iz Turske koji će, nakon obilaska objekata u HI „Župa“, uraditi projekat za rekonstrukciju.

Tekst preuzet sa web sajta eKapija

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply