Najava: Prigodne manifestacije povodom Svetskog dana knjige

biblioteka

Povodom SVETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA 23. aprila, Narodna biblioteka Kruševac organizuje manifestaciju koja počinje 18. završava se 26. aprila, najavljeno je na konferenciji za novinare u biblioteci. Učestvuju škole, vrtići, Geronotološki centar i druge ustanove a pokrovitelj je grad Kruševac.

biblioteka

Cilj manifestacije povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, je promocija knjige i kulture čitanja, istakla je na konferenciji za novinare direktorka pomenute ustanove Violeta Mihajlović.

Program će biti raznovrstan i za sve generacije. Učestvuju najlmađi korisnici biblioteke, učenici i nastavnici osnovnih škola ali i drugi korisnici. Manifestacija počinje 18. aprila od 13 sati otvaranjem virtuelne izložbe NAJ BIBLIOTEKA i posetom Gerontološkom centru a naredna dva dana između ostalog održaće se i slikarska radionica na Pozajmnom i Dečjem odeljenju, izložba BEL EPOK- NEDOZVOLJENI OPTIMIZAM i predavanje BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU.

Centralni program BIBLIOTEKA NA TRGU održaće se 23. aprila od 10 do 17 časova, sa nizom promotivnih aktivnosti, uz sniženu cenu upisa i akciju poklona knjiga biblioteci.

Prezentacija DEČJE DIGITALNE BIBLIOTEKE, promocija knjige SIMULTANKA SA DIJASPOROM Zorana Đurića, izložba oštećenih knjiga, poseta Filološkog odeljenja kruševačke Gimnazije biblioteci i njihovo upoznavanje sa raspoloživom građom iz oblasti lingvistike, samo su još neke od aktivnosti obeležavanja SVETSKOG DANA KNJIGE do 26. aprila u Narodnoj biblioteci Kruševac.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply